Uimitoarele beneficii ale lavandei pentru sănătate | Terapia Naturistă




LAVANDA ȘI SĂNĂTATEA

Cunoaștem planta de lavandă în special după mirosul ei inconfundabil, însă ea are și foarte multe proprietăți medicinale, având acțiune antiseptică, antispastică și carminativă. Este utilizată intern pentru tulburări digestive, cefalee.



Se recomandă utilizarea ei în crizele biliare care sunt însoțite și de dureri de cap, dischinezie biliară. Se va administra câte o linguriță de pulbere de lavandă, pe stomacul gol de patru ori pe zi. Datorită gustului său amar, lavanda mărește secreția biliară și ajută la eliminarea acesteia, calmând totodată  durerile abdominale, stimulând digestia.

Aritmia cardiacă și ischemie cardiacă apărute pe fond de stres pot fi combătute cu tinctura de lavandă.  O linguriță de tinctură la 50 ml. de apă face minuni administrată de 4 ori pe zi are o bună acțiune și asupra sistemului nervos central.

Pentru depresie și anxietate este recomandată tinctura de lavandă. O  linguriță de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă de 3 - 4 ori pe zi pe o perioadă de minimum 3 luni.

Pentru viermi intestinali și Giardia vom combina în proporții egale tinctură de lavandă, pelin, cimbru. Luăm o linguriță din acest mix pe care o dizolvăm în 20 ml. de apa, de 4 ori pe zi înainte de masă pe o perioadă minimă de 14 zile.



Amețeli, dureri de cap se va administra o picătură de ulei volatil de lavandă cu un vârf de linguriță de miere, asta în caz de urgență, iar pe termen lung este recomandată pulberea de lavandă, o linguriță de 4 ori pe zi pe stomacul gol.

Pentru reumatism vom folosi două părți lavandă și o parte flori de soc. Luăm o linguriță din acest amestec, peste care vom turna o cană de apă clocotită. Vom lăsa la infuzat 5 minute, după care filtrăm și vom consuma 2 - 3 căni pe zi. Nu are un gust bun, însă administrat pe o perioadă de 10 zile va avea efecte excelente.


               VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii