Alimentele care ne protejează organele interne. Află şi tu ce trebuie să consumi !




100 DE ALIMENTE NUTRITIVE CE NE PROTEJEAZA PRINCIPALELE ORGANE

Legumele şi fructele indicate de nutriţionişti trebuie să fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub formă de infuzii, comprese sau tincturi.

                                                  PENTRU INIMĂ


1. Varza – conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sanguine.

2. Broccoli – prin conţinutul de calciu, fier şi caroten, previne atacurile de cord şi ateroscleroza.

3. Ridichea – apăra împotriva atacurilor de inimă.

4. Portocală – are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge.

5. Morcovul – acidul folic şi bioflavonoidele conţinute de morcovi protejează inima.

6. Peştele – acizii Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri.

7. Ceapă – îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia şi scade presiunea sângelui.

8. Usturoiul – alicina pe care o conţine previne accidentele vasculare cerebrale.

9. Leurda (usturoi sălbatic) – curăţă sângele de toxine.

10. Sparanghelul – curăţă cordul şi vasele mari de sânge.

11. Uleiul de măsline – energizeaza cordul şi reduce colesterolul.

12. Cicoarea – scade colesterolul şi tensiunea arterială şi curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice.

13. Somonul – este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.

14. Dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.


15. Cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular.

16. Paprikă – protejează vasele de sânge şi inimă.

17. Roşia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente.

18. Măslinele – reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.

19. Mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular.

20. Fasolea neagră – o singură cană de fasole furnizează între 120 şi

 21. Coacăzele – sunt excelente pentru circulaţia sângelui, având o concentraţie mare de minerale şi vitaminele B, C, D şi E.

22. Zmeură – întăreşte sistemul imunitar, acţionând ca o aspirină naturală.

23. Murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.

24. Şocul – îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

25. Piersică – conţine vitamine şi oligoelemente ce protejează inima.

26. Cireşele – împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.

27. Rubarba – scade tensiunea arterială şi fortifica inima.

28. Grapefruit-ul – previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale.

29. Ciuperca Shiitake – reduce colesterolul.

30. Prunele – previn tromboza.

31. Curmalele – reduc tensiunea arterială şi protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu şi potasiu.

32. Afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine să devină mai elastice.

33. Ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare.

34. Porumbul – conţine vitaminele D şi K.

35. Ardeiul iute – previne creşterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii.



                                                          PENTRU CREIER


36. Lintea – conţine lecitina, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului.

37. Quinoa – întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire, fiind bogat în fier.

38. Carnea de pasăre de curte – are grăsimi şi uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase.

39. Fasolea – creşte puterea de concentrare.

40. Oul – este o sursă grozavă de proteine; gălbenuşul conţine colină ce ajută la dezvoltarea memoriei.

41. Avocado – combate stresul, nervozitatea şi insomnia.

42. Bananele – glucoză, vitaminele şi mineralele conţinute de acestea sunt benefice pentru creier şi îl energizeaza.

43. Caisele – stimulează neuronii.

44. Stafidele – conţin mult zahăr (75%), resursa energetică pentru creier.

45. Pară – zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea de “lucru” a creierului.

46. Mazărea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie şi concentrare.

47. Salată verde – calmează sistemul nervos datorită substanţelor opiacee




                                                            PENTRU OCHI


48. Castanul sălbatic – calmează senzaţia de usturime şi iritaţiile datorită substanţelor sale active.

49. Arnica – uleiul esenţial de arnica calmează inflamaţiile oculare.

50. Mesteacănul alb – întăreşte imunitatea ochilor deoarece conţine vitamina C, potasiu şi calciu.

51. Limba mielului – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorită taninurilor şi a saponinelor.

52. Rostopasca – este extraordinar de eficientă împotriva virusurilor şi mai ales pentru ochii uscaţi.

53. Gutuia – este bună pentru alergii şi febra fanului deoarece conţine pectine şi calciu.


54. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmează ochii persoanelor ce îşi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului.

55. Grăsimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarbă de silur.

56. Strugurii – ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.

57. Pătlagina – taninurile pe care le conţine tratează infecţiile oculare.

58. Căpşuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne.

59. Centarium Minus – tinctura obţinută din această plantă vindeca afecţiunile oculare.

60. Ananasul – enzimele conţinute de acesta relaxează ochii obosiţi din cauza calculatorului.

61. Rozmarinul – purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.



                                                       PENTRU PIELE - PĂR


62. Pepenele – conţine foarte puţine calorii şi este excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.

63. Iaurtul degresat – bacteriile conţinute de acesta îmbunătăţesc aspectul pielii; în plus, are o concentraţie ridicată de vitamina A.

64. Grâul – conţine acizi graşi, calciu şi dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sănătoase pentru păr, piele şi unghii.

 65. Orzul – înfrumuseţează şi revitalizează datorită substanţelor bioactive.

66. Cimbrul – redă strălucirea pielii şi curata organismul.

67. Hreanul – conţinând substanţe active, regenerează părul, pielea şi unghiile.

68. Muştarul reglează fluxul sanguin la nivelul pielii.


                                                       PENTRU OASE


69. Migdalele – conţin magneziu şi ajuta oasele să rămână sănătoase.

70. Spanacul – datorită fierului şi calciului pe care îl conţine, face oasele mai rezistente şi ajuta la funcţionarea muşchilor.


71. Meiul – întăreşte dinţii, oasele şi stimulează creşterea copiilor.

72. Secară – este benefică pentru dinţi, oase şi muşchi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum vitaminele B, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.

73. Brânză – întăreşte oasele fiind o sursă bună de calciu.



                                                  PENTRU STOMAC-INTESTIN


74. Tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale.

75. Păstârnacul – stimulează digestia.

76. Mango – apără mucoasa intestinală datorită vitaminei A şi a antioxidanţilor.

77. Arpacaşul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor şi magneziu pentru o digestie sănătoasă.

78. Mărarul – ameliorează indigestia.

79. Soia – are proprietăţi anticancerigene.

80. Nucile – conţin o formă purificată de Omega 3 şi de aceea ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.


                                                       PENTRU FICAT


81. Anghinarea – conţine proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii previn bolile hepatice.

82. Sucul de ridiche – stimulează secreţia bilei.

83. Conopida – contribuie la îmbunătăţirea activităţii ficatului.

84. Drojdia de bere – este o importanţă sursa de vitamina B şi detoxifica ficatul.

85. Năsturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului şi a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei şi al ficatului.

86. Păpădia – ajută la buna funcţionare a ficatului şi reduce colesterolul.

87. Laptele – apără ficatul de afecţiuni frecvente.

88. Mentă – uleiurile esenţiale de mentă stimulează secreţia biliară şi calmează crampele.

89. Carnea de iepure – degresează ficatul.

90. Carnea de vită sau mânzat – conţine fier, proteine şi vitamina B.



                                                  PENTRU RINICHI


91. Sfecla roşie – stimulează arderile celulare.

92. Vişinele – conţin potasiu, substanţa pe care rinichii “lupta” să o elimine din sânge atunci când este în exces.

93. Castravetele – conţine multă apă şi deci stimulează activitatea rinichilor.

94. Ţelină – protejează rinichii de viruşi.

95. Varza roşie – proteinele şi aminoacizii pe care aceasta îi conţine acţionează ca un filtru pentru rinichi.


96. Gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.

97. Ridichea neagră – este un antibiotic natural.

98. Varza murată – detoxifica organismul.

99. Hrişca – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet.

100. Pătrunjelul – deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.


                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii