
SIROPUL DE PROPOLIS - PREPARARE - ADMINISTRARE
Cunoaștem faptul că propolisul este un produs apicol foarte benefic pentru sănătatea noastră.
Propolisul are proprietăți antiinflamatoare, antiinfecțioase, antibiotice, antiseptice, antihemoragice, regeneratoare, antivirale, energizante, tonice,antitumorale, tratând o gamă largă de afecțiuni acute și cronice.
PENTRU PREPARAREA SIROPULUI AVEM NEVOIE DE :
- 50 g. de miere naturală
- 50 g. de propolis
- 200 ml. de apă plată
PREPARARE SIROP
Într-o cratiță smălțuită punem pe foc apa împreună cu propolisul și le lăsăm la fiert la foc mic. Acoperim vasul și-l vom ține la fiert până când apa va scade la jumătate. Dăm vasul de pe foc și-l lăsăm la răcit.
Când siropul a devenit călduț, îl vom strecura într-un borcan din sticlă, cu capac. Apoi vom încorpora și mierea, omogenizând siropul cu o lingură de lemn sau plastic. Vom păstra siropul la frigider timp de 14 zile, în tot acest timp trebuie să-l consumăm.
Siropul are efecte extraordinare în viroze respiratorii, boli inflamatorii, bronșite, astm bronșic, gripe, oboseală, leziuni cutanate (se aplică câteva picături pe locul afectat de 3 ori pe zi prin masaj blând).
Este contraindicat administrarea siropului de propolis persoanelor care suferă de hepatite cronice, diabet, celor alergice la miere, polen sau propolis și a copiilor sub doi ani.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii