Uleiul de cânepă și uimitoarele sale beneficii pentru sănătate | Terapia Naturistă



        ULEIUL DE CÂNEPĂ ŞI BENEFICIILE SALE PENTRU SĂNĂTATEA TA

Despre uleiul de cânepă nu mulţi se pot lăuda cu faptul că ştiu pentru ce este bun , ce conţine şi cum să îl folosim .

 Provenind dintr-o plantă destul de controversată am uitat să îl folosim în scopuri farmaceutice , deoarece îl asociem cu planta interzisă , ceea ce este o mare greşeală.


Uleiul de cânepă este foarte bogat în acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi din segmetul OMEGA, care sunt vitali pentru buna funcţionare a organismului nostru şi sunt consideraţi grăsimi sănătoase.

Acest ulei reprezintă un remediu de bază chiar, adică un aliment care prin compoziţia sa poate ajuta reacţia sistemului imunitar să lupte pentru prevenirea bolilor.

Uleiul de cânepă este considerat vaccin dacă îl introducem în dieta noastră zilnică , acesta va juca rolul de aliment protector.

Cu un miros şi un gust destul de plăcut (asemănător cu al nucilor) poate fi combinat cu paste, orez, salate sau pur şi simplu îl amestecăm cu alte uleiuri.

Cercetările au arătat faptul că terapiile cu ulei de cânepă sunt recomandate în :

- deramatite atopice, afecţiuni cutanate diverse precum : psoriazis, acnee, dermatită sboreică, lupus cutanat, arsuri, rosaceea.

- boli astmatice, afecţiuni respiratorii

- patologii gastro-intestinale (reflux, colonopatie rectocolite hemoragice)

- hipertensiune arterială şi vasculopatie


- chisturi ovariene, menopauză, sindrom premenstrual

- convulsie

- artrite reumatoide şi artroze

- autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate

INDICAŢIILE TERAPEUTICE ALE ULEIULUI DE CÂNEPĂ 


- Diabet - pentru cei ce suferă de această afecţiune, un consum de 30 mg. pe zi moderează nivelul de zahăr din sânge şi alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor.

- Sistem imunitar şi covalescenţă, acizi graşi esenţiali din compoziţia uleiului de cânepă reglează flora intestinală şi măreşte capacitatea de recuperare a organismului.

- Afecţiuni neurologice - acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru teaca de mielină (care izolează celulele nervoase). 

Uleiul de cânepă este deci recomandat în bolile în care se manifestă procesul de demielinizare, cum este scleroza multiplă, unde va reduce spasticitatea şi durerea neuropatică ca şi în alte afecţiuni neurologice soldate cu spasticitate; îmbunătăţeste funcţiile cognitive şi reduce frecvenţa ticurilor în sindromul Tourette. 

În cazurile de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală, reduce tensiunea intracraniana şi potenţialul convulsiv post-traumatic.


- Colesterol mărit - acizii graşi esenţiali din uleiul de seminţe de cânepă menţin nivelul colesterolului scăzut prin accelerarea proceselor metabolice.

- Pielea sănătoasă este şi ea asigurată de acizii graşi care menţin flexibilitatea membranelor celulare.


Se poate administra ca atare cca.10-20 ml. zilnic sau în salate, în amestec cu alte uleiuri, însă a se ţine cont că acest ulei nu trebuie să se încingă, de aceea este recomandat să fie adăugat în farfurie.


                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii