Uleiul de gălbenele și uimitoarele sale proprietăți curative | Terapia Naturistă




ULEIUL DE GĂLBENELE - PREPARARE - ADMINISTRARE

Cunoaștem cu toții florile de gălbenele și renumele lor pentru capacitatea de regenerare a pielii când aceasta a suferit erupții, zgârieturi, tăieturi. 


Tratamentul cu gălbenele are ca țintă, în general, pielea uscată și sensibilă, regenerând și curățând în profunzime.



Pentru tratarea problemelor apărute la nivelul epidermic, este recomandat uleiul de gălbenele, pe care îl putem prepara chiar noi.

Într-un borcan sterilizat,  vom pune 10 linguri de flori de gălbenele foarte bine uscate și lipsite de mucegai.

Turnăm ulei de măsline, încât să depăsească volumul florilor cu 2 cm.  (putem folosi ulei de migdale sau de struguri).

Strângem capacul borcanului și-l vom depozita într-un loc cald în care să pătrundă soarele. Îl vom ține la macerat timp de o lună, timp în care agităm borcanul, când și când.

După trecerea timpului de macerat, vom desface borcanul și vom filtra conținutul printr-un tifon, însă fără a uita să stoarcem bine florile. 


Uleiul obținut îl vom depozita în sticle de culoare închisă pe care le vom păstra la răcoare și întuneric.



Termenul de folosire al acestui ulei este cam de 12 luni, însă nu e rău să-l mirosim, din când în când, ca acesta să nu fie râncezit, ceea ce îl face inutilizabil.

Uleiul de gălbenele îl putem folosi împotriva arsurilor solare, balsam pentru buze, piele deteriorată, uscată, călcâie crăpate, coate cu piele maro uscată, vânătăi, piele sensibilă, ten acneic, răni, eczeme, plăgi infectate, inflamații ale epidermei, vergeturi (în amestec cu levănțică).

Pentru uz intern, este recomandat în afecțiuni bucale ca stomatită, aftoză bucală, candidoză, gingivită. Se ia o linguriță de ulei de gălbenele, pe care îl vom mesteca timp de 5 minute.

Pentru ulcer gastro-duodenal, colită, faringo-amigdalită, laringită acută, traheo-bronșită, vom lua câte o linguriță de ulei de gălbenele, cu 1 oră înaintea meselor.


                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii