
VINUL DE CEAPĂ ȘI SĂNĂTATEA
Este un remediu vechi românesc, care din păcate, nu este foarte cunoscut în toate zonele țării. Cunoaștem efectele benefice pentru sănătate ale cepei, o legumă bogată în antioxidanți și substanțe nutritive.
ACEST REMEDIU ESTE EFICIENT ÎN CAZURI DE :
- astenie
- tulburări renale
- hidrofizie
- obezitate
- pentru sănătatea miocardului
- slăbiciune generală
PENTRU PREPARAREA VINULUI DE CEAPĂ AVEM NEVOIE DE :
- 1 litru de vin alb natural
- 5 cepe albe de mărime medie
- 100 g. miere de albine
CUM PREPARĂM VINUL DE CEAPĂ
Curățăm cepele și le dăm prin răzătoare pe partea dinților mari și vom pune totul într-un borcan de sticlă, cu capac.
Turnăm vinul peste ceapa răzuită și apoi mierea. Amestecăm cu o lingură din lemn totul, până la omogenizare, după care închidem borcanul ermetic, cu ajutorul capacului.
Vom ține vinul la macerat 8 zile, la temperatura camerei, ferit de soare. După cele 8 zile, desfacem borcanul, filtrăm printr-un tifon sau strecurătoare deasă și depozităm la sticle cu dop.
Păstrăm totul la frigider.
Vom consuma câte 50 ml., de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă cu 15 minute.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii