Vinul de pelin și sănătatea - preparare - administrare | Terapia Naturistă



VINUL DE PELIN 

Cu toții cunoaștem această plantă, pelinul, datorită proprietăților sale vindecătoare. Este o plantă medicinală originară din Asia, Africa și Europa, având excelente acțiuni antiparazitare, stomahice, carminative, analgezice.


IATĂ LA CE NE AJUTĂ ACEST REMEDIU :

- senzații de vomă și greață

- edem renal

- gastrită hipoacidă

- constipație

- paraziți intestinali

- dispepsii

- lipsa poftei de mâncare 

Pentru a prepara acest vin de pelin avem nevoie de :

- 1 litru de vin bio roșu sau rozé


- 4 linguri de pelin uscat și mărunțit


Punem pelinul într-un recipient din sticlă care se poate închide ermetic , apoi turnăm vinul, închidem recipientul și lăsăm la macerat timp de 15 zile, timp în care agităm recipientul, zilnic, de 3 - 4 ori.

După cele 15 zile de macerat , desfacem recipientul , strecurăm și depozităm în sticle închise la culoare, pe care le vom păstra la răcoare.

Vom consuma 50 ml. de vin, dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun. Cura va dura cel mult 14 zile.

Doza recomandată, adică 50 de ml., nu trebuie să fie depășită, supradozajul cauzează amețeli, halucinații, pierderea cunoștinței, pierderea memoriei, convulsii și chiar, și mai rău, decesul.

Acest remediu este contraindicat femeilor gravide sau celor care alăptează,
 persoanelor care suferă de boli nervoase sau celor ce suferă de afecțiuni intestinale acute.


                  VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii