Cum ne păstrăm ochii sănătoşi cu lumina de la lumânare | Terapia Naturistă



CUM PĂSTRĂM OCHII SĂNĂTOŞI CU O METODĂ SIMPLĂ - CU LUMÂNAREA

Ochii ne pot fi afectaţi zi de zi, din cauza factorilor externi, praf, poluare, mult timp petrecut în faţa ecranelor, etc.

Toţi aceşti factori externi obosesc muşchii ochilor care cu trecerea timpului se vor relaxa tot mai greu iar rezultatele pot fi sub forma spasmelor,  scade nivelul proceselor de metabolism la nivel ocular.

O terapie cu lumină ne vine în ajutor, este vorba despre o terapie folosită încă din cele mai vechi timpuri de către maeştrii yoghini, constând în folosirea luminii naturale, mai precis lumina soarelui şi lumina unei banale lumânări .



Cum procedăm :

Seara , într-o cameră aflată în întuneric se aprinde o lumânare la nivelul ochilor la o distanţă de 1,5 metri.

Se va privi flacăra cu ochii larg deschişi , clipind cât se poate de rar, se va concentra privirea pe lumină, la început se vor vedea trei straturi : de sus, de mijloc, de jos iar apoi se va vedea doar o pată luminoasă .

Se rămâne aşa preţ de cca. 5-6 minute, treptat durata va creşte până la 20 de minute, însă dacă intrevine oboseala se va întrerupe procedura.

Terapia cu soare constă în privirea soarelui 1-2 minute dimineaţa la răsărit şi la fel şi seara la apus.

Aceste metode nu se folosesc de către persoanele care suferă de glaucom.

Exerciţii pentru ochi pe care nu trebuie să le ignorăm :

- închidem ochii, ridicăm şi coborâm sprâncenele

- stam relaxat pe fotoliu cu braţele atârnate pe lângă corp, închidem ochii strângând pleoapele puternic timp de 5 secunde, apoi deschidem ochii cât mai larg.

Urmăm procedura de zece ori apoi reluăm exercițiul de zece ori pe zi.

Un alt exerciţiu din bătrâni, pentru cei care au o alimentație cât se poate curată, fără alcool și țigări,  punem salivă pe primele încheieturi mari ale falangelor  degetelor arătătoare, îndoim degetele și facem masaje deasupra pleoapelor dinspre rădăcina nasului spre coada ochilor, facem acest lucru de 5-10 ori 

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

                             

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii