Sucul de castraveţi şi proprietăţile sale curative | Terapia Naturistă



SUCUL DE CASTRAVETE ŞI CALITĂŢILE SALE TERAPEUTICE

Sucul de castraveți este un suc extrem de bogat în vitamine şi nutrienţi și este foarte recomandat în sezonul cald și canicular, deoarece este alegerea optimă pentru a ne hidrata organismul.


În afara faptului că el ne hidratează foarte bine, mai are și alte proprietăți ca exemplu având proprietatea de a detoxifica organismul și de a ne ajuta să slăbim, susținând digestia, reducând apetitul alimentar, favorizând topirea grăsimilor.

Sucul de castravete este și un bun diuretic și asta datorită cantității mare de apă pe care o conține, are un rol depurativ, iar diureza este însoțită de dizolvarea acidului uric, fiind foarte recomandat în afecțiuni precum guta, artrita, litiaza renală. 

Este ușor laxativ, ajutând la calmarea colicilor și combate constipația. În combinație cu suc de morcovi şi suc de ridiche are proprietatea de a sparge și mărunți calculii renali.

Este și un foarte bun energizant, datorită compusului bogat de vitamina din complexul B, acționează ca un stimulent asupra întregului organism, va oferi energie dacă vom consuma 1 pahar zilnic, în fiecare dimineață consecutiv, timp de o săptămână.

Se cunoaște faptul că sucul de castravete are efecte anti microbiene și poate fi folosit cu succes împotriva respirației urât mirositoare, folosind o combinație de suc de castravete 250 ml. cu o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru ten este o adevărată minune, curată pielea şi catifelează, potrivit pentru orice fel de ten, dar este foarte benefic şi pentru diminuarea cearcănelor și a ridurilor, elimină petele de pe față reduce roșeață.

 În combinație cu câteva picături de ulei de migdale revigorează pielea tenului, eliminând cu succes oboseala.


PREPARARE SUC DE CASTRAVETE

- 1 castravete 

- zeama de la o jumătate de lămâie

- 250 ml. apă plată

- 5 - 6 frunze de mentă proaspătă

Vom mixa toate ingredientele într-un blender şi-l vom consuma proaspăt, zilnic, preț de cel puțin 4 săptămâni consecutiv.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii