Află de ce trebuie să consumi o ceapă zilnic ! | Terapia Naturistă



LA CE NE AJUTĂ CONSUMUL DE CEAPĂ?

Consumând zilnic o ceapă roșie vom protejați împotriva mai multor tipuri de cancer, dar va fi  prevenit și infarctul miocardic.


Datorită compoziției sale de compuși sulfurici, care sunt responsabili pentru aroma cepei, suntem tentați să nu o consumăm însă sunt foarte benefici pentru sănătatea noastră. 

1. Ne protejează împotriva cancerului

Ceapa reduce riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, carcinomul laringian și al ovarului. 

Pentru a beneficia de toate proprietățile sale curative, încercați să consumați măcar o ceapă pe zi.

2. Ne ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare

Ceapa este excelentă pentru prevenirea atacului de cord, deoarece conține flavonoide. 

S-a demonstrat științific că ceapa are capacitatea de a debloca vasele sanguine înfundate și depozitele nedorite ale plachetelor de colesterol.

 Această legumă este, de asemenea, excelentă pentru scăderea nivelului trigliceridelor și al  de colesterolului.

3.  Întărește oasele

Numeroase cercetări au arătat faptul că ceapa este excelentă pentru consolidarea oaselor și a structurii lor. 


Acest lucru este deosebit de important pentru femeile care intră la  menopauză, deoarece  structura osoasă devine mai slabă. 

Femeile care consumă ceapă în mod regulat au riscul scăzut de a avea fracturi de șold.

4. Zahăr și infecții

Ceapa este excelentă pentru prevenirea infecțiilor bacteriene și, de asemenea, reglează nivelul zahărului din sânge.

5. Este un bun antiinflamator

Antioxidanții din ceapă au puternice proprietăți  antiinflamatoare. Aceștia antioxidanți împiedică oxidarea acizilor grași din organism.

Important!

Fiți atenți la modul în care mâncați ceapă. Dacă lăsați ceapa tocată să stea mai mult de 2 ore,  își va pierde cel mai probabil multe dintre proprietățile sale antibacteriene. 

Acest lucru se poate întâmpla și dacă o gătim la abur mai mult de 10 minute. Acesta este motivul pentru care trebuie să mâncați ceapa în timp ce este încă proaspăt tăiată.

Ceapa roșie are mai multe proprietăți curative, deci este mai recomandat consumul acesteia.

         VĂ  DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii