Ceaiul din coji de gutui - proprietăți curative | Terapia Naturistă



CEAIUL DIN COJI DE GUTUI - PROPRIETĂŢI CURATIVE

Acest ceai este un adevărat izvor de vitamine şi minerale benefice pentru organism , ca : provitamina A, vitaminele B, B2, B6, C, E, PP, calciu, cupru, fier, sodiu, potasiu, sulf, fosfor.


Are efecte antiinflamatorii, analgezice, antispastice, emoliente, expectorante, diuretice şi tonice. 

Ceaiul din coji de gutui este un bun remediu contra răguşelii şi tusei, iar în amestec cu flori de tei este recomandat pentru amigdalite şi pentru răceli. Acest amestec este foarte bun şi în cazurile de insuficienţă cardiacă dar şi pentru bolile de ficat.

Are proprietatea de a stimula apetitul alimentar, ceea ce îl recomandă şi persoanelor care suferă de anemie sau în covalescenţă.


Este recomandat şi în cazurile de pancreatită, consumând câte o cană de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni.

Ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a le afecta pe cele normale.

Pentru hepatită şi insuficienţă hepatică se vor consuma timp de o lună câte 2 căni zilnic.

Este un bun calmant în cazurile stărilor de agitaţie, a insomniilor, dar şi a nevrozelor, se va consuma o cană pe zi până la reducerea acestor stări.

Combate senzaţia de greutate în stomac şi greaţă, se va consuma o cană de ceai dimineaţa pe stomacul gol şi neapărat neîndulcit.

PREPARARE

Avem nevoie de coaja a 2-3 gutui şi un litru de apă plată (recomandat), punem la fiert pentru 20 de minute, filtrăm şi este gata pentru consum.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii