Cum şi la ce ne ajută ceaiul negru | Terapia Naturistă




 CEAIUL NEGRU ȘI EFECTELE SALE TERAPEUTICE

Chiar dacă pe piaţă sunt o multitudine de tipuri de ceai, ceaiul negru rămâne cel mai vândut ceai la nivel mondial. Se cunoaște faptul că ceaiul negru protejează organismul de diferite boli printre care enumerăm cancerul şi bolile cardiovasculare ,ajută la scăderea colesterolului şi a numărului de trigliceride din sânge şi reduce masa de grăsime din organism.


Ceaiul negru scade riscul de apariţie al diabetului

Potrivit unor studii, atunci când consumi 3 cești cu ceai negru pe zi, scadem nivelul de glucoză din sânge şi în acelaşi timp prevenim şi ţinem sub control diabetul de tip 2.

Ceaiul negru stimulează slăbitul, accelerând metabolismul şi eliminând toxinele.

Mod de preparare:

 Vom pune la fiert 500 ml. de lapte, iar când începe să dea în clocot se ia de pe foc şi se adaugă 3 linguriţe cu ceai negru.


Se amestecă şi se ţine acoperit timp de 12 ore, apoi se strecoară. Acest remediu se administrează pe stomacul gol.

 Dieta durează cel puţin 3 săptămâni, în care slăbeşti în jur de 4 kilograme. Nu urmaţi aceasta dietă dacă aveți probleme cardiace.

Băi cu ceai negru

Ceaiul negru reduce transpiraţia şi mirosul neplăcut al picioarelor. La 1 L de apă clocotită se pun 2 pliculeţe cu ceai negru şi se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Această infuzie se pune într-un lighean, iar peste se adaugă apă rece şi se înmoaie picioarele timp de 30 de minute. De asemenea, o baie cu această infuzie aduce fermitate pielii, reduce celulita în mod natural, vindecă acneea şi coşurile inestetice de pe corp.


Remediu cu ceai negru contra cearcănelor, ochilor umflaţi

Tot ce trebuie să faci este să aplici pliculeţe reci cu ceai negru pe ochi şi pe zona cu probleme. Se lasă să acţioneze timp de 10 -15 minute şi se repeta procedeul de două ori pe zi. Acest remediu desumflă, decongestionează, reduce cearcănele şi ridurile din jurul ochilor.

În general ceaiul negru poate fi consumat fără niciun fel de probleme, însă nu este recomandat să se consume după ora 1, datorită conţinutului său bogat de cafeină.

Cei ce vor să înlocuiască cafeaua cu altceva, ceaiul negru este o alternativă optimă.

             VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii