Năutul și sănătatea | Terapia Naturistă



  NĂUTUL ŞI SĂNĂTATEA

Năutul şi-a câştigat renumele de aliment medicament datorită substanţelor sale nutritive, cu o aromă inconfundabilă şi-a făcut loc printre cele mai recente tendinţe gastronomice din întreaga lume.

Este bogat în minerale esenţiale ca: fosfor, calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu dar şi în vitaminelele complexului B, vitamina A, acid folic, fibre, proteine, acizi graşi esenţiali.

IATĂ CE BENEFICII NE ADUCE CONSUMUL DE NĂUT :

- îmbunătăţeşte digestia, cu un conţinut bogat de fibre, stimulează tranzitul intestinal şi previne constipaţia.

- combate şi previne anemia datorită conţinutului său bogat în fibre , acesta ajută la transportul oxigenului în celulele roşii din sânge, în organism.

- ne ajută să pierdem în greutate, datorită proteinelor şi fibrelor din compoziţia sa, acestea stimulează metabolismul ajutându-ne să slăbim.

- previne bolile cardiovasculare, în combinaţie cu uleiul de măsline, năutul ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, reduce riscul de producere a infarctului miocardic.

- controlează cu succes diabetul, datorită substanţelor nutritive din compoziţia năutului aceastea ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, de accea pentru diabetici este recomandată făina din năut în dauna celei din grâu.

- îmbunătăţeşte funcţiile musculare şi menţine sănătatea pielii.

- humusul este recomandat pentru consum şi în afecţiuni ca atrita reumatoidă şi hipertensiunea arterială.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii