Remedii naturiste care luptă împotriva durerilor de cap, articulare, dentare și reumatice | Terapia Naturistă



CE PLANTE CALMEAZĂ DUREREA ŞI CARE SUNT ACESTEA

Din păcate cu trecerea anilor vorbim din ce în ce mai des despre dureri, iar tratamentul medicamentos ne ajută însă mult mai bine ar fi să încercăm mai întâi un tratament naturist împotriva acestor dureri.

MENTA - este foarte bună în combaterea migrenelor, sub formă de ceai diminuează stresul acumulat şi oferă organismului energia necesară de care are atâta nevoie pe parcursul unei întregi zile.

Punem peste o linguriţă de frunze uscate şi mărunţite, o cană de apă clocotită  şi lăsăm la infuzat 30 de minute, după care vom strecura îndulcindu-se după gust cu miere naturală. 

Se vor consuma zilnic 3 căni după mese.

ARNICA - sub formă de geluri şi creme, ameliorează durerile de genunchi, pentru persoanele ce suferă de osteoartrită. 

Pentru reumatismul cronic se foloseşte infuzia cu arnica, folosindu-se 5 grame de flori de arnică, 5 grame de frunze de nalbă, la o cană de apă clocotită. Se va infuza 15 minute, se strecoară şi se va consuma o cană pe zi după masa de prânz.

SCOARŢA DE SALCIE ALBĂ - conţine derivaţi ai salicinei fiind şi supranumită aspirina naturală, fiind un excelent antireumatic. Infuzia de scoarţă are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antireumatică, calmând durerea. Vom turna o cană de apă clocotită peste 2 linguriţe de scoarţă uscată şi măcinată, si lasăm la infuzat 10 minute după care strecurăm şi se vom îndulci cu miere.

Se vor consuma 2 căni, dimineaţa şi seara după mese.

CUIŞOARELE - sunt un bun remediu împotriva durerilor de dinţi şi măsele, ele putând fi combătute prin introducerea lor în cariile dureroase sau prin mestecarea lor. Se mai poate aplica şi ulei de de cuişoare, îmbibând un tampon mic de vată în 15-20 de picături din acest ulei, masănd gingiile şi dinţii afectaţi.

SE GĂSESC ÎN MAGAZINELE DE SPECIALITATE PE TOT PARCURSUL ANULUI.


VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii