Remedii naturiste cu semințe de dovleac | Terapia Naturistă


   
    

 REŢETE ŞI REMEDII NATURISTE CU SEMINŢE DE DOVLEAC. 

Seminţele de dovleac au început să fie din ce în ce mai cunoscute, datorită calităţilor sale terapeutice, care ne ajută în multe multe afecţiuni.


Iată câteva dintre ele :

Miere cu seminţe de dovleac, acest remediu este recomandat în cazurile de combaterea viermilor intestinali, se va prepara un amestec din 30 g. de seminţe crude de dovleac, 60 ml. de apă plată şi o linguriţă de miere . 


Se ia pe nemâncate o linguriţă, pe parcursul unei întregi ore, până la consumarea întregului amestec. Peste trei ore se va administra un purgativ, iar pentru alte 30 de minute se va efectua o clismă. 

Pentru copii doza de amestec este :

- 2 - 3 ani - 3 - 5 g.

- 3 - 4 ani - 7,5 g.

- 5 - 7 ani - 10 g.

- 10 - 12 ani - 15 g.

Lapte din seminţe de dovleac, se va pisa un pahar de seminţe de dovleac şi vom adăuga, puţin câte puţin, 3 căni cu apă clocotită, vom strecura şi vom stoarce bine produsul rezultat.  Vom consuma lichidul obţinut, de 3 ori pe zi câte o jumătate de cană, înainte de masă. 


Acest remediu este recomandat în prostatită, balonare, întăreşte muşchiul inimii, previne constipaţia protejează rinichii şi elimină anumite metale grele din organism.

Pastă din seminţe de dovleac. vom pisa seminţe crude de dovleac şi le vom pune la fiert, păstrând o proporţie de 1: 10, adică la 1 lingură de seminţe adăugăm 10 de apă, şi le vom fierbe până vom obţine o pastă destul de omogenă, pe care după răcirea completă, o vom aplica pe faţă pentru 20 de minute, aceasta având rolul de a împrospăta tenul . 

Vom clăti cu apă călduţă şi vom observa efectele acestei măşti.

Ceai din seminţe de dovleac. Se vor măcina 2 linguri de seminţe de dovleac, de data aceasta cu coajă cu tot, apoi le vom pune la fiert cu o cană de apă şi vom fierbe 15 - 20 de minute. Se va administra în afecţiuni ale prostatei.

 Vom consuma 2 - 3 căni zilnic, până la ameliorarea problemelor.


                  VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE ! 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii