
CEAIUL DE MUȘEȚEL CU GHIMBIR ȘI SCORȚIȘOARĂ
Mușețelul este una dintre cele mai cunoscute, folosite și vechi plante în scop terapeutic și medicinal.
El este popular mai ales pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și chiar antiplachetare.
Este recomandat pentru inflamații, tulburări menstruale, insomnie, ulcere, dureri reumatice, hemoroizi, răni și reduce colesterolul, având și acțiuni anxiolitice (anti-anxietate) și antimutagenice.
Ceaiul de mușețel reduce stresul, crește imunitatea, este un bun calmant, elimină gazele, îmbunătăţeşte digestia semnificativ.
Studiile pe șobolani diabetici au demonstrat că ceaiul de mușețel reduce nivelul glucozei, iar consumul acestuia ajută în hiperglicemie.
O combinație foarte benefică pentru sănătatea noastră este ceaiul de mușețel cu ghimbir și scorțișoară.
Ceaiul este un bun adjuvant pentru persoanele cu glicemia mare sau colesterol mărit.
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA CEAIULUI:
- 2 lingurițe de mușețel
- o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră
- 1/4 linguriță de ghimbir măcinat
- 350 ml. apă
Se pune apa la fiert, iar când aceasta va da în clocot, adăugăm mușețelul și îndepărtăm vasul de pe foc.
Acoperim și lăsăm la infuzat 10 minute după care strecurăm și adăugăm scorțișoara și ghimbirul și amestecăm.
Putem consuma ceaiul de 2 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea micului dejun și cinei.
Ghimbirul nu trebuie asociat cu terapia medicamentoasă a diabetului sau a hipertensiunii, deoarece afectează acțiunea acestor medicamente.
Mai mult, nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii