Un ceai mix de plante pentru un somn odihnitor | Cafeneaua Subiectelor



            PENTRU UN SOMN ODIHNITOR PREPARAŢI ACEST CEAI ÎMBIETOR 

Combinaţia de plante ale acestui ceai, în afară faptului că are un gust foarte plăcut şi o aromă inconfundabil de plăcută, este şi un bun remediu natural pentru persoanele anxioase şi nervoase, care au cu adevărat probleme cu somnul.


Această combinaţie conţine plante tradiţionale, care erau utilizate din cele mai vechi timpuri pentru provocarea unui somn plăcut şi odihnitor. Aceste plante sunt: sunătoarea, muşeţelul, valeriana, lavanda, măceşul, hameiul şi cătuşnica

Aceste plante, în amestec, sunt înzestrate cu sedative blânde, ajutând la relaxare şi induc un somn extrem de profund şi odihnitor.

 Pot fi folosite şi pentru copii care dezvoltă prea multă energie şi nu adorm repede când sunt puşi la culcare, după câteva zile de consum, acest binefăcător ceai reglează ritmul normal al somnului, astfel nu veţi mi fi nevoiţi să îl consumaţi . 

Datorită aromelor combinate, acest ceai aproape că nu necesită îndulcitor, însă dacă totuşi simţim nevoia, îl putem îndulci cu o linguriţă de miere.

 Iată de ce avem nevoie pentru a prepara acest ceai :

- flori de muşeţel - 8 linguriţe 

- hamei - 3 linguriţe 

- rădăcină de valeriană -1 linguriţă

- flori de lavandă - 1/2 linguriţă 

- cătuşnică - 3 linguriţe 

- măceşe - 1/2 linguriţă 


Vom măsura plantele cu aceeaşi linguriţă, le amestecăm într-un borcan, apoi le vom depozita într-o pungă din hârtie pe care îl vom eticheta cu numele ceaiului şi, eventual data expirării.

La o cană de apă clocotită vom folosi o lingură de amestec din plante, lăsăm la infuzat cca. 30 de minute. Ştim cu toţii că dacă infuzarea este mai lungă, cu atât mai eficient va fi ceaiul, aşa că, indicat ar fi să îl preparăm de dimineaţa şi să îl consumăm seara, îl încălzim şi îl consumăm.

 Acest ceai combinat nu este indicat pentru persoanele care au contraindicaţii la plantele pe care le conţine şi pentru femeile însărcinate, pentru care este recomandat ceaiul de muşeţel şi ovăz.

                         VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii