Află și tu care este valoarea normală a tensiunii tale în funcție de vârstă | Terapia Naturistă



TU ŞTII CARE ESTE VALOAREA NORMALĂ A TENSIUNII TALE?  IATĂ TABELUL PE CATEGORII DE VÂRSTĂ.



Hipertensiunea arterială afectează din ce în ce mai multe persoane, punând în pericol sănătatea acestora, putând provoca leziuni ale arterelor, crescând riscul de infarct, insuficienţă renală şi accident vascular. 


Medicamentaţia folosită în cazurile de hipertensiune, de obicei, este destul de agresivă, de aceea este indicat să prevenim apariţia acestei boli, recurgând la un stil de viaţă sănătos.

Pentru a preveni această afecţiune, trebuie să consumăm fructe şi legume, evitând pe cât se poate produsele alimentare procesate, reducem consumul de sare şi neapărat trebuie să ne menţinem greutatea corporală normală. 

Mişcarea nu trebuie nici ea neglijată, ceea ce pentru un stil de viaţă sănătos înseamnă cel puţin 30 de minute, limităm consumul de alcool  sau eliminăm total, renunţatul la fumat şi pe cât posibil să eliminăm stresul din viaţa de zi cu zi.




Aceleaşi sfaturi sunt valabile şi pentru cei diagnosticaţi cu această boală, însă în privinţa mişcării trebuie să consulte un specialist.

Periodic trebuie să ne verificăm tensiunea arterială pentru a urmări strict dacă apar modificări ale acesteia şi să fim în măsură să luăm măsurile medicale ce se impun la timp, dar ca să ştim ce valori sunt normale sau anormale ale tensiunii arteriale, consultăm următorul tabel, care ne arată valorile tensiunii pe categorii de vârstă.


În cele mai multe cazuri, această afecţiune trece neobservată, însă semnalele clare pe care tensiunea ni le transmit sunt durerile frecvente de cap, sângerările nazale, respiraţie anevoiasă, toate astea sunt semne că trebuie să te prezinţi la un medic specialist.

 După vârsta de 45 de ani este etapa propice pentru apariţia acestei boli, iar pentru a lua măsurile necesare trebuie să ştii că sedentarismul este ianmicul sănătăţii, fumatul face parte şi el din aceiaşi categorie nocivă pentru sănătatea ta, sarea în excces şi ea este pe lista neagră a acestei afecţiuni şi nu numai, alcoolul şi stresul, lipsa de potasiu şi vitamina D,  toate astea sunt un bun climat pentru apariţia acestei boli destul de grave.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii