Ceaiul de cicoare - proprietăți curative | Terapia Naturistă



CEAIUL DE CICOARE ȘI SĂNĂTATEA

Cicoarea este o plantă medicinală care a fost apreciată pentru proprietățile sale vindecătoare încă din antichitate, fiind folosită pentru tratarea afecțiunilor hepato-biliare și chiar renale. 

 Nu se bucură de popularitate din cauza gustului său amar foarte puternic, însă pe cât este de amar, pe atât de mult este de sănătos.


În epoca modernă, rădăcinile acesteia au fost utilizate la obținerea surogatului de cafea, care, din păcate nu este apreciată la valoarea ei.

Cicoarea este un bun tonic natural, hepatic, digestiv, stomahic, colagog, diuretic, laxativ, antianemic, coleretic, depurativ, hipoglicemiant, hipotensiv, antiaritmic.

CONTRIBUIE EFICIENT LA:

- favorizează producerea și eliminarea bilei

- crește apetitul alimentar

- îmbunătățește digestia

- detoxifiază rinichii

- ameliorează diureza

- accelerează tranzitul intestinal

- ne ajută să slăbim

ESTE UN BUN ADJUVANT PENTRU :

- afecțiuni hepatobiliare (icter, congestie hapatică, hepatite, diskinezie biliară, colecistipatii)


- tulburări digestive (balonare, digestie lentă, constipație, anorexie) anemie, gută, alimentație dietetică a diabeticilor și chiar în curele de slăbire.

Nu este recomandat ceaiul de cicoare pentru persoanele ce suferă de gastrită hiperacidă, ulcer, sarcină, alăptare și alergie la cicoare.

O putem folosi sub formă de:

- Pulbere - măcinăm planta fin într-o râșniță de cafea electrică - consumăm o linguriță rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Ținem praful sub limbă 10-15 minute, după care înghițim cu apă.

- Infuzie - punem 2 lingurițe de plantă în 250 ml. de apă clocotită, lăsăm la infuzat 15 minute, strecurăm și bem pe stomacul gol. Consumăm 3 căni pe zi cu 30 min. înaintea meselor.

- Macerat la rece - adăugăm 2 lingurițe de plantă în 250 ml. de apă, pe care o lăsăm la macerat 6 - 8 ore la temperatura camerei, filtrăm și consumăm 3 căni pe zi cu o jumătate de oră, înaintea meselor.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii