Ceai digestiv - un aliat puternic împotriva poftei de zahăr | Terapia Naturistă



CEAI DIGESTIV - UN ALIAT PUTERNIC ÎMPOTRIVA POFTEI DE ZAHĂR

Acest ceai digestiv este excelent în a tăia pofta de a consuma zahăr, iar reţeta acestuia face parte din medicina indiană Ayurveda care se practică în India de mii de ani.


Acest ceai digestiv este foarte benefic pentru afecţiunile stomacului şi a intestinelor, conţinând 3 soiuri de seminţe : chimion, coriandru şi fenicul. Are un efect excelent asupra tractului gastro-intestinal, dar proprietatea lui de bază este aceea de a reduce aproape spre zero pofta noastră de a consuma zahăr, și implicit ne va ajuta să slăbim.

Ceaiul digestiv stimulează circulaţia sanguină, ajută la purificarea sângelui şi a limfei, asta datorită faptului că are proprietatea de a detoxifia şi ajută la eliminarea excesului de apă din organism, având efecte diuretice remarcabile.

Coriandru este un bun adjuvant digestiv,având efecte calmante asupra întregului aparat digestiv, nervos şi  respirator.

Chimionul are proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, este bun în afecţiunile respiratorii şi calmează tulburările digestive.

Feniculul este renumit pentru calmarea colicilor şi la îmbogăţirea laptelui mater .



Iată cum preparăm acest ceai digestiv:

 Avem nevoie de câte 1 linguriţă din fiecare  soi de seminţe, chimion, coriandru şi fenicul, 6 căni cu apă.

Vom pune seminţele într-o cratiţă peste care vom turna apa, punem pe foc şi lăsăm să fiarbă 10 minute, după care dăm jos de pe foc filtrăm şi consumăm cald, putem adăuga scorţişoară, zeamă de lămâie sau ghimbir.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii