Ceaiul de păducel - ceaiul care liniștește inima | Terapia Naturistă



CEAIUL DE PĂDUCEL - CEAIUL CARE LINIŞTEŞTE  INIMA

Bolile cardiovasculare au devenit, din păcate, destul de răspândite printre oameni, însă ce este mai îngrijorător este faptul că aceste boli încep să îşi facă simţită prezenţa chiar şi în rândul tinerilor, provocând decese premature.

Din această cauză, tot mai mulţi oameni apelează la medicina naturistă, dar şi ştiinţa şi-a îndreptat atenţia mai serios, extinzându-şi cercetările pe acest segment al plantelor şi al substanţelor naturale care pot preveni şi trata afecţiunile cardiace.

Păducelul a fost cercetat şi studiile au arătat că este un bun tratament non-toxic în tratamentul bolilor cardiovasculare şi al ischemiei cardiace.

Această plantă acţionează benefic asupra sistemului cardiovascular, dar şi a sistemului nervos. Este recomandat în afecţiuni precum angină, hipertensiune arterială, aritmie, hiperlipidemie, insuficienţă cardiacă congestivă.

Păducelul mai poate fi folosit ca remediu pentru boli ale vezicii biliare, colesterol, diaree, probleme ale aparatului digestiv, dispnee, circulaţie deficitară.


O reţetă de infuzie combinată destinată pentru calmarea inimii se realizează astfel :

Într-un vas, punem 2 linguri de pulbere de păducel peste care vom turna 250 ml. apă rece și o vom lăsa la macerat, timp de 12 h.

După cele 12 h, vom filtra şi lichidul îl vom pune în alt vas, pulberea rămasă de la filtrare o vom pune la fiert în 250 ml. apă, pe care o vom fierbe cca. 5 minute. Filtrăm şi amestecăm cele două lichide rezultate, iar cantitatea rezultată o vom bea pe parcursul întregii zile.

CONTRAINDICAŢII : poate interacţiona cu medicamente antiaritmice, antihipertensive, antihiperlipidemice şi cu Digoxin.

Ceaiurile le putem găsi, în orice perioadă a anului, în magazinele de specialitate.


              VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ - I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !




Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Buna ziua grup , multumesc pentru accept am fost diagnosticata cu hipocalcemie , boala a avansat si au pielea a devenit aproape ca o guma de mesteca , tot ce inseamna incheetura e distrus pina si globul ocular e afectat , daca a auzit cineva de o asa boala , Multumesc

    RăspundețiȘtergere