
CEAIUL DE USTUROI - BENEFICII
Usturoiul este foarte cunoscut în domeniul medicinal şi al remediilor naturiste, având o multitudine de proprietăţi benefice care luptă împotriva multor boli şi afecţiuni.
Deşi este recomandat să-l consumăm în stare crudă, naturală, el poate totuşi să ne fie util şi sub formă de ceai în timpul unei infecţii, gripe sau răceli dar şi în afecţiuni cardiovasculare, reduce colesterolul şi tensiunea arterială.
Sub formă de ceai are efecte calmante asupra întregului sistem respirator, efecte energizante, tonice, hipotensive, ajută la stimularea sistemului imunitar şi la protejarea împotriva unor patogeni infecţioşi.
Ceaiul de usturoi ajută la decongestionarea căilor respiratorii (popular - nas înfundat) dar şi la reducerea inflamaţiilor la nivelul tractului respirator.

Acest ceai de usturoi este recomandat şi pentru dureri în gât, răceli, tuse şi în acelaşi timp accelerează vindecarea şi eliminarea infecţiilor.
Având efecte destul de puternice asupra metabolismului, ceaiul de usturoi ajută chiar şi la pierderea în greutate având şi proprietatea de a înfrâna apetitul alimentar.
O cană de ceai de usturoi ne va creşte nivelul de energie de care avem nevoie pentru întreaga zi.
CEAI DE USTUROI - PREPARARE
Pentru a prepara acest ceai avem nevoie de : 4 căţei de usturoi, 2linguri miere, 100 ml. zeamă de lămâie, 750 ml. apă plată.
Vom curăţa căţeii de usturoi fără a folosi obiecte din metal, pe care îi punem într-un vas în care am turnat apa plată, punem la foc iar după ce a dat în clocot mai lăsăm la fiert cca.5 minute, înlăturăm de pe foc, acoperim vasul şi lăsăm să se răcească.
Filtrăm ceaiul de usturoi adăugăm zeama de lămâie şi cele două linguri de miere .
Consumăm 1-2 căni zilnic în timpul unor răceli sau afecţiuni specificate mai sus.
Consumat în cantităţi mai mari poate cauza, vomă, tulburări gastric , arsuri, şi nu este recomandat celor care sunt alergici la usturoi.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii