Cimbru cu miere - combinaţie excelentă pentru sănătate | Terapia Naturistă



REŢETĂ CIMBRU CU MIERE 

Nu mai este un secret că mierea supranumită şi alimentul vieţii, este un aliment care conţine toate vitaminele necesare sănătăţii noastre, având capacitatea de a vindeca cele mai diverse afecţiuni.


Folosită în amestec cu alte plante medicinale, mierea se transformă într-un medicament puternic.

 În amestecul cu cimbru mierea, datorită proprietăţilor sale antiseptice, expectorante, bactericide, bacteriostatice, regeneratoare laxative şi chiar imunostimulatoare, mai conţine timol, compusul activ care-i dă aroma cimbrului şi mirosul inconfundabil. Timolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, distrugând radicalii liberi cei care sunt responsabil de decalanşarea bolilor.

Pentru reţeta cimbru cu miere iată de ce ai nevoie:

- 40 g. cimbru uscat 

 - 400 g. miere 

Amestecăm cele două ingrediente până când cimbrul va fi bine încorporat în miere. Dacă această compoziţie este prea groasă adăugăm 50 ml. de apă, care în prealabil a fost fiartă şi apoi răcită. Vom amesteca până compostul se va omogeniza. Păstrăm borcanul cu amestecul la loc călduros timp de 14 zile, însă nu trebuie să uităm să amestecăm în borcan zilnic. 

După cele 14 zile de macerare, filtrăm preparatul prin tifon. Se va administra câte 1 lingură, de 3 ori pe zi.

Pentru bronşită acută se recomandă o cură de lapte cu miere, se va consuma 100 gr. de miere pe zi, împărţită în trei porţii, înainte de cele trei mese cu o cană de lapte fiert proaspăt. Pentru copii se schimbă gramajul la 30 gr. de miere, iar procedeul rămâne identic.

În tuberculoză, mierea se consumă cu hrean ras, se amestecă 50 gr. de de hrean ras cu 500 gr. miere şi se lasă la macerat 20 zile. Se amestecă compoziţia zilnic.

În abcesul pulmonar se va face o cură de o lună cu câte 200 gr. pe zi.

               
                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii