Ginseng, minunea lumii pentru sănătate | Terapia Naturistă



GINSENG, MINUNEA LUMII PENTRU SĂNĂTATE 

Această plantă minune este folosită poate de mii de ani de către populaţiile asiatice , siberiene ,american aborigene. Rădăcina de ginseng este considerată un extraordinar fortifiant, tonic neuropsihic şi digestiv.


Este una dintre cele mai populare plante medicinale de pe planetă, ea regăsindu-se în topul celor mai vândute plante iar asta se datorează faptului că este o plantă care este recomandată în foarte multe afecțiuni și boli.

Este folosită în fabricarea a numeroase medicamente, dar este folosită și în medicina alternativă în stare naturală, având efecte uimitoare pentru sănătatea omului.


Originar din China şi America de Nord, aceasta din urmă exportă cantităţi masive chiar în China unde nu găseşti o reţetă prescrisă de medic fără să conţină atât de popularul ginseng.

Ginsengul întăreşte sistemul imunitar şi întârzie îmbătrânirea, mărind vitalitatea bătrânilor şi măreşte semnificativ rezistenţa la oboseală.

Ginseng-ul are în compoziţia sa steriozi similari cu cei pe care-i secretă corpul nostru, de accea se bucură de atenţia atleţilor şi sportivilor fără a avea probleme la testele antidoping.

Saponina este substanţa pe care ginseng-ul  o are în compoziţia sa, aceasta fiind un puternic antioxidant care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, reglează glicemia, colesterolul şi tensiunea arterială.

Ginseng-ul  este şi un renumit afrodisiac mărind virilitatea, ajutând în disfuncţiile sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei.

Este folosit şi ca tonic digestiv în cazurile în care nervozitatea şi stresul  au efecte negative asupra sistemului nostru digestiv.

Se spune că depinde de zonă geografică de unde provine ginseng-ul, aceasta fiind destul de evidentă în calitatea curativă a plantei.

Produse naturiste pe bază de ginseng:


Capsulele cu pulbere de ginseng  - activează metabolismul cerebral, a celui celular, îmbunătăţeşte rezistenţa naturală a organismului, creşte rata de metabolizare a alcoolului, îndepărtează starea de oboseală şi stres, îmbunătăţeşte activitatea creierului.


Ceaiul de ginseng C - (ginseng, măceş, măr) este recomandat în efortul fizic şi intelectual  intens, în astenie şi fatigabilitate, este un bun adjuvant în terapiile hepatopatiilor cronice, este antioxidant şi adaptogen.


Capsule de ginseng roşu - se recomanda în astenie, fatigabilitate, efort fizic şi intelectual prelungit, anemie, creşterea rezistenţei organismului la infecţii virale şi bacteriene, disfuncţii sexuale masculine.

Capsule de ginseng siberian - se recomanda în cazul scăderii rezistenţei organismului, pentru îmbunătăţirea performantelor fizice şi intelectuale, prevenirea afecţiunilor în care sunt implicaţi radicalii liberi, ca adjuvant în diabetul zaharat tip II, afecţiuni inflamatorii, hepatopatii cronice, tulburări de dinamică sexuală (creşterea libidoului).


Capsule cu ginseng şi lăptişor de matcă - se recomanda ca adjuvant în tratamentul regenerator al părului şi unghiilor, stări postinfectioase, postvirale, afecţiuni hepatice, prevenirea şi combaterea senescentei.

Capsule cu ginseng şi sunătoare - se recomanda în stări depresive, sindrom psiho vegetativ, pavor nocturn, cure de dezalcoolizare, ulcere, afecţiuni biliare, arsuri, infecţii virale.

Capsule cu ginseng şi usturoi - se recomandă în convalescenţă, oboseală fizică, mentală şi sexuală, stări caracterizate prin scăderea imunităţii organismului, antiaterosclerotic şi hipotensor.

                VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii