Semințele de mărar și efectele lor curative | Terapia Naturistă



                 CUM ȘI LA CE NE AJUTĂ SEMINȚELE DE MĂRAR 

 Seminţele de mărar combat insomnia acestea având și efecte sedative. Vom pisa 5 linguri de seminţe de mărar pe care le vom amesteca în jumătate de litru de vin roşu, îl vom pune la foc mic timp de 10 minute, apoi dăm jos şi astupăm vasul. Lăsăm la infuzat timp de o oră, strecurăm şi vom consuma 2 linguri cu o jumătate de oră înainte de culcare.



Pentru diaree vom amesteca o linguriţă de seminţe de mărar într-o cană de lapte bătut degresat sau iaurt degresat.

În afecţiuni respiratorii ca răceli, gripe, bronşită, astm, vom amesteca o mână de seminţe de mărar în 250 g. de miere, se vor administra câte 3 linguri pe zi după fiecare masă.

Pentru simptomele neplăcute ale menopauzei este recomandat să se administreze 2 linguriţe de pulbere de seminţe de mărar în două reprize, zilnic.

Pentru eliminarea respiraţiei urât mirositoare vom prepara un ceai din 2 linguriţe de seminţe de mărar pisate, peste care vom turna o cană de apă clocotită, acoperim şi lăsăm la infuzat cca. 15 minute, după care strecurăm şi consumăm. Pentru acelaşi efect mai putem mesteca câteva seminţe .

Pentru hipertensiune, insuficienţă coronariană şi dureri de cap provocate de atereoscleroză vom opări 2 linguri de seminţe de mărar pisate, cu o jumătate de litru de apă clocotită pe care o infuzăm preţ de o oră. Strecurăm şi vom bea de trei ori pe zi, câte o jumătate de cană înainte de masă cu o jumătate de oră.



Seminţele de mărar ameliorează astmul cardiac, o cură cu ceai de seminţe te va scăpa de senzaţia de sufocare şi dificultate în respiraţie.

Pentru dureri de stomac vom măcina 3 linguri de seminţe de mărar şi vom pune această pudră într-o o jumătate de litru de apă clocotită, lăsăm la infuzat cca. 10 minute, vom bea cantitatea împărţită în 3, înaintea meselor.

Pentru amenoree (absenţa sau încetarea menstruaţiei) vom măcina cu râşniţa 5-6 linguri de seminţe de mărar şi vom consuma câte o linguriţă rasă de 3 ori pe zi. Pulberea o vom ţine sub limbă preţ de 15 minute apoi se va înghiţi cu apă. Cura va dura 21 de zile.

Pentru icontinenţa urinară vom prepara o infuzie din 1 lingură de seminţe de mărar pe care o infuzăm într-o cană cu apă clocotită timp de 3 ore. Vom bea toată cantitatea o dată pe zi, iar durata tratementului variază în funcţie de gravitatea bolii.

 În tratamentul împotriva sterilităţii, vom adăuga 3 picături de tinctură de seminţe de mărar în 100 ml. apă şi vom consuma lichidul de 3 ori pe zi cu un sfert de ora înaintea meselor. Acest tratament va dura 60 de zile.


 Pentru întărirea şi creşterea în volum a sânilor uleiul de seminţe de mărar conţine esterogen, iar tot ce trebuie să faceţi este să vă masaţi zilnic sânii cu acest ulei.

Nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii