Uleiul de nuci și beneficiile sale pentru sănătate | Terapia Naturistă



ULEIUL DE NUCI ȘI BENEFICIILE SALE PENTRU SĂNĂTATE

Uleiul de nuci este un ulei mai puțin obișnuit și implicit mai puțin folosit. De culoarea topazului și cu un gust foarte bun, acest ulei are un termen de garanție relativ mic, adică undeva între 6 luni și 1 an. Este un ulei obținut prin presare la rece.

Foarte bogat în antioxidanți, aceștia au un rol important în eliminarea toxinelor, acestea fiind răspunzătoare sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. 


Acidul elgaic care se află în cantități considerabile în conținutul uleiului de nuci, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Acest ulei este și o sursă bogată de mangan, cupru și melatonină. 

După desfacerea recipientului în care se află uleiul de nuci, acesta va fi depozitat într-un loc rece și ferit de lumină, evitând astfel râncezirea acestuia.

Printre beneficiile uleiului de nuci reamintim:

- Reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare datorită conținutului său bogat de acid alfa linoleic, acesta fiind un acid gras din gama omega 3.

- Ameliorează artrita și asta datorită proprietăților sale de  a reduce inflamația.

- Favorizează circulația sângelui, datorită compușilor săi de acizi grași omega 9 care menține sănătatea și elasticitatea arterelor. 

- Reglează nivelul hormonal și implicit ne va menține sănătatea și frumusețea pielii.

- Are efecte puternice anti îmbătrânire, prevenind deteriorarea celulelor.

- Menține sănătatea oaselor datorită conținutului bogat de fier, zinc, calciu și potasiu.

Doza de consum curent oscilează între 20 – 40 gr. zilnic, în funcție de necesarul de lipide.


Îl putem consuma în salate, de preferință salate verzi însă fără să îl preparăm termic. Se poate consuma ca atare.

Atenție, râncezește foarte ușor și îl putem achiziționa la un preț destul de convenabil din magazinele de specialitate.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii