Uleiul din tărâțe de orez și beneficiile sale uimitoare pentru sănătate | Terapia Naturistă



ULEIUL DIN TĂRÂȚE DE OREZ ȘI BENEFICIILE SALE 

Acest ulei este mai puțin cunoscut și provine din țările asiatice cum ar fi China și Japonia fiind foarte popular datorită punctului său de ardere care este unul foarte ridicat, adică cam la 254 grade Celsius.

Tărâțele și uleiul de orez sunt utilizate în scop medicinal pentru tratarea diabetului, tensiunii arteriale, colesterolului ridicat, obezității , alcoolismului, SIDA, în prevenția cancerului de stomac și colon, bolilor cardiovasculare, pentru îmbunătățirea funcției hepatice și întărirea sistemului imunitar.


Este foarte recomandat pentru consum deoarece este foarte bogat în vitamina E, cantități mari de fibre ceea ce înseamnă că ne va normaliza nivelul de colesterol, va îmbunătăți digestia.

Acest ulei are și contraindicații, pentru persoanele care suferă de afecțiuni ale tractului gastro-intestinal (în special ulcer), consumul uleiului nu este recomandat  deoarece există riscul de blocare a tractului.

Însă are și numeroase recomandări pentru consum, femeile care sunt la menopauză, deoarece ameliorează semnificativ simptomele acesteia.

Consumul de ulei de tărâțe de orez previne îmbătrânirea prematură datorită conținutului mare de vitamina E, previne cancerul, menține sănătatea pielii, reduce ridurile, oferă protecție împotriva razelor solare și asta doar adăugat la gătirea alimentelor și a salatelor.

Va crește nivelul de colesterol bun din organism și astfel va reduce riscul de apariție a afecțiunilor cardio-vasculare sau a apariției infarctului miocardic și a aterosclerozei.

Acest tip de ulei nu are reacții alergice, ba mai mult poate calma alte tipuri de reacții alergice, are efecte anti-inflamatorii.

Ne ajută să slăbim în pofida faptului că are un conținut bogat de calorii, datorită vâscozității sale ridicate, alimentele care vor fi gătite cu acest tip de ulei  vor absorbi doar 20 % iar aromele alimentelor vor rămâne aproape intacte. În consecință este cam cel mai bun ulei vegetal pe care-l putem consuma.


Este cel mai recomandat ulei pentru prăjit, însă știm cu toții că trebuie să evităm acest tip de preparare a alimentelor.

Îl putem procura din magazine dar și online, adevărat la un preț cam mare.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii