Ceaiul de rostopască și sănătatea ficatului | Terapia Naturistă



CEAIUL DE ROSTOPASCĂ ȘI SĂNĂTATEA FICATULUI

Când vine vorba despre ficat și sănătatea acestuia, ne  vin în minte plante și ceaiuri, ele fiind folosite de către oameni, încă din cele mai vechi timpuri.  




Practic este greu să fie stabilită o ierarhie a celui mai bun ceai, însă rostopasca se află printre  plantele care sunt în topul acestui clasament.

Rostopasca este folosită pentru bolnavii care suferă de hepatită acută și chiar cronică. 

Având în compoziția sa chelidonină, aceasta ajută la detoxifierea ficatului, având efecte tonice și regeneratoare, stimulând secreția biliară și ajută la eliminarea bilei. 

Infuzia de rostopască o preparăm din o linguriță de plantă uscată, la o cană de apă clocotită. 

Se lasă la infuzat până la răcire, apoi se consumă câte o gură, la fiecare 3 ore. Este recomandat și în afecțiunea ficatului gras sau a hepatitei generate de alcool.



Ceaiul de rostopască menține nivelul colesterolului, contribuie la menținerea sănătății pielii, ne ajută în afecțiuni :coleciste acute și cronice, colici hepato-biliare, tumori ale esofagului, spasme ale tractului gastrointestinal, tuse spastică.

Trebuie păstrată proporția, deoarece rostopasca poate face și rău dacă nu este folosită corespunzător, deci nu depășim consumul de mai mult de o cană zilnic și nici doza de plantă.

Nu este recomandat consumul de rostopască copiilor, femeilor însărcinate și a celor care alăptează.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii