Plante combinate pentru un ficat sănătos | Terapia Naturistă



  PLANTE COMBINATE PENTRU UN FICAT SĂNĂTOS

 Ficatul este un organ tăcut ce nu produce dureri sau alte simptome decât în stadii foarte avansate ale bolii, astfel că nu vom şti când el este bolnav pe perioade scurte sau suferă din cauza factorilor externi, astfel că mâncarea sănătoasă, odihna, relaxarea sunt foarte importante pentru un ficat sănătos, pentru o lungă perioadă.

 Dacă totuşi, din diferite cauze, îl facem să sufere, avem la îndemână ceaiurile din plante care pot calma aceste crize, plantele fiind la îndemâna noastră oricând.



 În cazurile când resimţim simptome ca: ameţeli, oboseală accentuată, stări de vomă trebuie să ne prezentăm la medic pentru fixarea diagnosticului clar.

 În cazurile când avem o criză de ficat, putem recurge la o compresă cu ceai din coada-calului, fiind un bun remediu în calmarea crizelor hepatice, cât şi a celor biliare, dar şi în afecţiunile stomacului.

Pentru detoxifiere recomandate sunt şi ceaiurile de rădăcină de obligeană şi ceaiul de drăgaică, acestea ajutând pancreasul, ficatul, dar şi rinichii să funcţioneze în condiţii normale. Aceste ceaiuri nu au un renume bun pentru gustul lor, însă, dacă nu vă place  gustul lor, puteţi apela la ceaiul de măcrişul-iepurelui. 

Indiferent ce veți alege din cele trei variante, nu trebuie să adăugați zahăr sub nici o formă. Se va consuma zilnic o singură cană de ceai şi se vor evita prăjelile şi produsele de patiserie.



  Ceaiul de obligeană va fi un real ajutor pentru ficat, pentru bilă, dar şi pentru tractul stomacal şi intestinal. 

Se pune o linguriţă de rădăcină de obligeană rasă într-o cană cu apă rece şi o lăsăm peste noapte, dimineaţă strecurăm zeama şi îl încălzim la bain-marie. Se va administra câte o linguriţă înainte şi după fiecare masă. Ceaiul nu se va consuma niciodată rece sau prea fierbinte.

Acest ceai se obţine doar prin macerare, niciodată prin infuzie.

 Cum se bea ceaiul de anghinare

 Acest ceai este cel mai bun pentru a stimula funcţia antitoxică a ficatului, ajutând la eliminarea toxinelor. 

Amestecăm 1 lingură de frunze de anghinare cu o jumătate de litru de apă şi o lăsăm la macerat până dimineaţă, când strecurăm lichidul rezultat şi vom bea jumătate din el pe stomacul gol, apoi ne lungim în pat, stăm 10-15 minute pe partea dreaptă, iar restul de ceai se va consuma înaintea celorlalte mese, urmând aceeiași procedură.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii