PLANTE COMBINATE PENTRU UN FICAT SĂNĂTOS
Dacă totuşi, din diferite cauze, îl facem să sufere, avem la îndemână ceaiurile din plante care pot calma aceste crize, plantele fiind la îndemâna noastră oricând.
Pentru detoxifiere recomandate sunt şi ceaiurile de rădăcină de obligeană şi ceaiul de drăgaică, acestea ajutând pancreasul, ficatul, dar şi rinichii să funcţioneze în condiţii normale. Aceste ceaiuri nu au un renume bun pentru gustul lor, însă, dacă nu vă place gustul lor, puteţi apela la ceaiul de măcrişul-iepurelui.
Indiferent ce veți alege din cele trei variante, nu trebuie să adăugați zahăr sub nici o formă. Se va consuma zilnic o singură cană de ceai şi se vor evita prăjelile şi produsele de patiserie.
Indiferent ce veți alege din cele trei variante, nu trebuie să adăugați zahăr sub nici o formă. Se va consuma zilnic o singură cană de ceai şi se vor evita prăjelile şi produsele de patiserie.
Se pune o linguriţă de rădăcină de obligeană rasă într-o cană cu apă rece şi o lăsăm peste noapte, dimineaţă strecurăm zeama şi îl încălzim la bain-marie. Se va administra câte o linguriţă înainte şi după fiecare masă. Ceaiul nu se va consuma niciodată rece sau prea fierbinte.
Acest ceai se obţine doar prin macerare, niciodată prin infuzie.
Amestecăm 1 lingură de frunze de anghinare cu o jumătate de litru de apă şi o lăsăm la macerat până dimineaţă, când strecurăm lichidul rezultat şi vom bea jumătate din el pe stomacul gol, apoi ne lungim în pat, stăm 10-15 minute pe partea dreaptă, iar restul de ceai se va consuma înaintea celorlalte mese, urmând aceeiași procedură.
0 Comentarii