Siropul de păpădie - remediu naturist care tratează bolile de ficat, rinichi și stomac | Terapia Naturistă



SIROPUL DE PĂPĂDIE - REMEDIUL NATURIST CARE TRATEAZĂ MULTE AFECȚIUNI

Păpădia este acea floare neînsemnată pe care o găsim aproape pretutindeni unde este și iarbă, însă ea nu este chiar o banală floare dacă știm să-i punem în valoare puterea terapeutică.



REȚETĂ SIROP

- 400 g. de flori de păpădie

- 2 litri de apă

-  jumătate de lămâie

- 1,5 kg de zahăr

În afară de aceste ingrediente mai avem nevoie şi de o oală încăpătoare în care să fierbem apa cu zahărul şi apoi cu florile de păpădie precum şi de o strecurătoare.

La în final o să avem nevoie și de câteva sticle curate în care să punem siropul spre păstrare. 

O pătură mică cu ajutorul căreia să lăsăm la răcit siropul pus în sticlele sterilizate.

PREPARARE

 Culegem florile de păpădie, la mijlocul zilei, alegându-le pe cele care şi-au deschis petalele, le spălăm bine în câteva ape şi aşteptăm să facem siropul de zahăr.

Într-o oală vom pune apă şi zahărul şi lăsăm să fiarbă la foc mic până când acesta se va dizolva, apoi dăm focul mai mare spre mediu şi lăsăm să fiarbă.

 După ce a dat două-trei clocote punem în apa cu zahăr şi florile de păpădie şi mai lăsăm să fiarbă încă 10 minute, după care dăm oală de pe foc, punem pe ea un capac şi lăsăm să stea aşa până a doua zi.

A doua zi, scoatem florile din apă şi le stoarcem foarte bine cu ajutorul mâinilor sau cu o sită şi o lingură, prin presare.

 Lichidul obţinut îl punem din nou pe foc şi îl fierbem până când se îngroaşă şi ajunge la consistenţă dorită. Siropul va arăta ca o miere foarte lichidă sau chiar mai groasă, depinde cum dorim să fie.

Când am adus siropul la consistenţa dorită, oprim focul şi adăugăm în oală zeama de lămâie după care, aşa fierbinte cum este îl turnăm în recipientele din sticlă și sterilizate în prealabil în cuptor şi aşezate pe un suport metalic ca să nu se crape.

Înfiletăm capacele sticlelor după care le acoperim cu o pătură şi le lăsăm să se răcească lent până a doua zi când le putem transfera în cămară.

Se recomandă siropul de păpădie pentru curățarea ficatului, sângelui și rinichilor, pentru reglarea hormonală, acnee și alte afecțiuni ale pielii cauzate de un organism intoxicat.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii