Ceaiul din frunze de nuc și beneficiile sale pentru sănătate | Terapia Naturistă



CEAIUL DIN FRUNZE DE NUC

Acest ceai natural nu se bucură de o foarte mare popularitate în rândul nostru, deoarece nu se cunosc multe lucruri despre el, din lipsa de mediatizare a acestuia.

Se recomandă administrarea infuziei în:

- Boli ale aparatului circulator periferic (varice, tromboflebite, hemoroizi, fragilitate capilară) se vor consuma câte 3 căni pe zi.

- Diaree infecţioasă estivală, se consumă câte 3 căni zilnic.

- Boli ale aparatului urogenital, cistite, pielite, se consumă 3 căni zilnic.

 - Diabet zaharat, se beau câte 3 ceşti de infuzie pe zi, îndulcit, după gust, cu îndulcitor natural. În cazul diabetului zaharat, un ceai antidiabetic mai eficient este cel obţinut prin asocierea frunzelor de nuc cu teci de fasole şi frunze de urzică.

 În 250 ml. de apă se fierb 2 linguri de teci de fasole, timp de 15 minute, se adaugă 2 linguri de frunze de urzică şi o lingură de frunze de nuc. Lăsăm la infuzat timp de 30 de minute, după care filtrăm. Vom îndulci cu zaharină.

- Tendinţă de îngrăşare, vom consuma câte o cană o dată pe zi, timp de 15 zile consecutiv pe lună.

- Boli dermatologice, dermatite, dermatoze, se consumă câte 2 căni de ceai pe zi

- Afecţiuni alergice manifestate la nivelul pielii prin mâncărimi sau placarde eritematoase, se consumă câte 3 căni zilnic.

- Boli de natură inflamatorie de tip reumatic, se consumă 3 căni pe zi.

- Afecțiuni anale precum, hemoroizi, fisură anală, prurit anal, rectită, se consumă câte 3 căni pe zi.

- Afte, gingivite, stomatite, abcese dentare, extracţii dentare - extern, se face gargară, după fiecare masă, cu infuzie din frunze de nuc.

- Eczeme (escare de decubit) sau ulceraţii supurânde, ulcer varicos - extern, vom face tamponări locale cu infuzie de nuc, apoi se aplică unguentele.

PREPARARE CEAI DE FRUNZE DE NUC

O linguriţă de frunze de nuc uscate şi mărunţite groscior se opărește cu 250 ml. apă fiartă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, după care se filtrează. Se îndulceşte cu miere, după gust.
 Cura nu trebuie să dureze mai mult de 6 luni.

CONTRAINDICAȚII

Preparatele din frunze de nuc nu se administrează femeilor însărcinate și celor care alăptează. Sunt contraindicate în afecţiuni grave, fără acordul medicului specialist.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii