Cel mai bun mod de a elimina chimicalele de pe legume și fructe | Terapia Naturistă



CEL MAI BUN MOD DE A SPĂLA MERELE DE CHIMICALE

În urma publicării articolului CEAIUL DIN COJI DE MERE, am constatat că cele mai multe comentarii erau de genul CU TOT CU CHIMICALE?, ceea ce mă făcut să mă gândesc serios la faptul că mulți oameni nu cunosc cum să spele aceste mere, care au fost stropite cu chimicale.

Așadar, după ce am parcurs comentariile, unele răutăcioase pe alocuri și chiar jignitoare, am ajuns la concluzia că trebuie să scriu și un articol ajutător.

Oamenii de știință cred că au găsit cea mai bună modalitate de a elimina reziduurile de pesticide de pe mere înainte de a le consuma, pur și simplu au folosit rețeta bună a bunicii.

Cum spălăm mărul înainte de a-l consuma? Îl trecem sub un jet de apă sau îl ștergem cu un prosop de hârtie? Potrivit cercetătorilor, acesta nu este deloc un mod corect pentru a elimina urmele de pesticide. Potrivit acestor cercetători, cea mai bună metodă este să scăldăm fructele într-un vas cu apa şi praf de copt.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au folosit două tipuri de pesticide: un fungicid (tiabendazol) și un insecticid (fosmetru). Apoi au spălat merele folosind trei metode: apa de la robinet, o soluție de bicarbonat de sodiu, apă și praf de copt.

Rezultatele au relevat că soluția cu praf de copt a fost cea mai bună opțiune. După 12 minute, 80% din tiabendazol a fost îndepărtat, în timp ce 96% din fosfat a fost îndepărtat după o spălare de 15 minute.

Știți acum ce trebuie să faceți dacă doriți să evitați să nu ingerați prea multe pesticide atunci când spălați merele.

Sper că acum i-am lămurit și pe cei care aveau comentarii răutăcioase și totodată voi fi bucuros dacă vor recurge la această metodă de a elimina chimicalele de pe suprafața legumelor și fructelor.

Putem să recurgem la această metodă și pentru alte fructe și legume.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii