Algele marine și uimitoarele beneficii pentru sănătatea noastră | Terapia Naturistă



ALGELE ȘI EXTRAORDINARELE SALE BENEFICII PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Cum era de așteptat, în țara noastră algele nu sunt foarte populare și din această cauză nu prea sunt folosite pe cât ar merita să o facem. Cel mai cunoscut produs din algele marine este renumita spirulină, despre care majoritatea a auzit.

Calitatea algelor constă în bogatul conținut de compuși minerali, al căror rol principal este acela de regenerare. În compoziția algelor mai găsim iod, brom,magneziu, sodiu, potasiu, calciu, cupru, siliciu, fosfor, clor, sulf.

 Proaspete sau uscate natural, algele conţin vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP și  reprezintă o sursă proteică prin acizii aminaţi ca: metionina, serina, acid glutamic, cistina, dar conţin şi glucide, clorofila, substanţe antibiotice şi au un conţinut imens în fibre de celuloză. 

Consumate ca hrană, algele au proprietatea de a stimula glandele endocrine, circulaţia sângelui, combat retenţia de apă în organism, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie, întăresc imunitatea.

 Fibrele alimentare din conținutul algelor stopează depunerea de colesterol pe pereţii vaselor sanguine, reducând semnificativ riscul de apariție a aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

 Algele au efect energizant şi asupra ficatului, contribuind eficient la eliminarea toxinelor din organism şi astfel vor elimina și stresul.

 Datorită conţinutul bogat în potasiu şi iod, algele au puterea de a remineraliza organismul, fiind foarte recomandate persoanelor care urmează tratamente cu diuretice, ajutând şi în curele de slăbire şi remodelare corporală.

 Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.
Studiile au arătat eficacitatea extraselor din alge în cazul infecţiilor cu diverse tipuri ale virusului herpetic, cu virusul gripal A şi chiar și  HIV. 

Algele mențin elasticitatea pielii, iar prin efectul lor antiinflamator ajută extrem de mult în cazul  postraumatismelor de tip fracturi, accidentelor, al rănilor cu cicatrice sau al reumatismului.

Alga brună, utilizată în curele de slăbire s-a demonstrat că aceasta are proprietăți deosebite în procesul de pierdere în greutate și reducere a absorbției grăsimilor cu până la 75%.

În scop cosmetic eficient, le putem folosi pentru regenerarea pielii corpului, sunt recomandate curele cu băi de alge, proaspete ori uscate şi rehidratate în apă.

Algele se introduc în cadă, chiar înainte de a intra, iar apa va fi undeva la 35-38 de grade Celsius, unde ne vom relaxa timp de 15-20 de minute.

 Pentru efectul antiîmbărânire, de calmare a pielii,  pentru eliminarea iritaţiilor şi a petelor, se recomandă 2-3 şedinţe pe săptămână. O cură completă este formată din 10-20 de băi şi poate fi repetată de 2-3 ori pe an, la un interval de 2-3 luni.

La prețuri destul de accesibile, le putem consuma ca aliment, le putem folosi pentru curele de slăbit, în scopuri medicinale, cosmetice, algele au început să se bucure de o creștere însemnată, când vine vorba despre popularitate.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii