Ceaiul din pănuși de porumb și sănătatea | Terapia Naturistă



CEAIUL DIN PĂNUȘI DE PORUMB ȘI SĂNĂTATEA

 Acest ceai este mai puțin cunoscut, însă el a fost consumat de bătrânii noștri pe care îi ajuta în tratarea mai multor boli.

Pănușii au în compoziția lor uleiuri esențiale, compuși alcaloizi, acid fosforic, magneziu, potasiu, rășină naturală.

Ceaiul de pănuși ne ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, datorită efectului său diuretic  și are următoarele beneficii pentru sănătate :

- asigură buna funcționare a ficatului

- ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi și ameliorarea durerilor provocate de acestea

- combate infecțiile urinare și inflamațiile vezicii urinare

- ameliorează durerile articulare și inflamațiile acestora 

- ajută la slăbit, deoarece are proprietatea de a elimina, prin creșterea cantității de urină, excesul de fosfor din organism, dar și de proteine

- dacă îl vom consuma constant, acesta va elimina apa în exces din organism

PREPARARE

Chiar și când porumbul este „în lapte”, adică bun pentru fiert, îi putem păstra foile ce învelesc știuletele, de preferat pe primele de lângă acesta, și le vom usca bine. Când vor fi uscate, vom pune într-un ibric 2-3 pănuși peste care vom turna o cană de apă fierbinte (nu clocotită), acoperim vasul și lăsăm la infuzat 15-20 de minute. Așadar chiar și pănușile obținute în urma despănușatului târziu sau chiar și cele de pe cocenii depozitați pentru iarnă, sunt bune pentru acest ceai.

Vom consuma o lingură de ceai, neîndulcit, la intervale de 2-3 ore, până la sfârșitul zilei. Pentru a schimba puțin gustul acestuia, putem adăuga puțină zeamă de lămâie.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Siropul de casă care ne ajută să slăbim, ne îmbunătățește auzul, vederea și memoria | Terapia Naturistă

Sucul care va reface ficatul aproape complet | Terapia Naturistă