Ceaiul din sâmburi de măsline, adjuvant glicemic | Cafeneaua Subiectelor



CEAIUL DIN SÂMBURI DE MĂSLINE ȘI EFECTELE SALE CURATIVE

Este un ceai mai puțin cunoscut, dar ce trebuie să știm este faptul că sâmburii măslinelor sunt un adevărat medicament natural.

Are rolul de a regla tranzitul intestinal, ajută stomacul, dar și colonul, însă cea mai cunoscută proprietate a sa este aceea de a regla glicemia.

Uscarea sâmburilor se va face pe hârtie.
 Vom lua 200 de sâmburi și îi punem undeva pe un dulap, într-un loc lipsit de umezeală, unde-i vom ține 14-21 de zile.

Vom evita măslinele negre, cele ca tăciunele, deoarece calitatea acestora este mult mai mică, așadar le vom alege pe cele mov.

După uscare, vom sparge sâmburii în piuă, după care îi vom măcina cu ajutorul unei râșnițe până vom obține un praf fin. Vom depozita pulberea într-un borcan din sticlă pe care-l vom închide ermetic.



PREPARAREA CEAIULUI

În fiecare dimineață, vom pune la fiert 250 ml. de apă și lăsăm să fiarbă la foc domol cca. 10 minute.

Îndepărtăm vasul de pe foc, iar în apa clocotită adăugăm o linguriță de pulbere de sâmburi de măsline. Îl vom bea treptat, până la ora prânzului, pe stomacul gol, iar în tot acest timp vom bea și o linguriță de ulei de măsline presat la rece.

Cura se ține zilnic, până la epuizarea pulberii, după care vom  putea repeta cel mai repede după 4 luni.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Comentarii

  1. Foarte interesant articolul! Știam de remediul cu sâmburi de măsline, se înghit cam zece sâmburi zilnic, în cazul în care te supără o gastrită incipientă.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Siropul de casă care ne ajută să slăbim, ne îmbunătățește auzul, vederea și memoria | Terapia Naturistă

Ceaiul din pănuși de porumb și sănătatea | Terapia Naturistă

Sucul care va reface ficatul aproape complet | Terapia Naturistă