Remedii naturiste care luptă împotriva durerilor de dinți | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE ÎMPOTRIVA DURERILOR DE DINȚI

Cu toții ne-am confruntat de-a lungul vieții cu dureri de dinți care sunt destul de neplăcute și, ca un făcut, ne cuprind seara sau noaptea, când nu avem unde să mergem la medicul stomatolog. M-am gândit că acest articol poate ajuta la un moment dat și că va fi de un real ajutor.


- Lămâia: este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spălăm gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum ne-am trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vom avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.



- Apa cu sare: amestecăm o lingură plină cu vârf de sare, într-un pahar mic cu apă caldă; clătim gura cu acest amestec, atât timp cât putem, apoi scuipăm. Se repetă de câte ori este necesar.

- Oţetul de mere: înmuiem un tampon de vată în oţet de mere şi aplicăm în locul dureros. Putem încerca şi cu oţetul de uz casnic.

- Rădăcina de ghimbir: luăm o bucată proaspătă de ghimbir şi mestecăm puţin.

- Usturoiul: luăm un căţel de usturoi şi îl ţinem în partea interioară a obrazului, în zona dureroasă. De asemenea, curățăm un cățel de usturoi și îl presăm pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural și eficace care acționează imediat. Dacă ne obişnuim să măncăm usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

- Frunzele de mentă: mestecăm frunze proaspete de mentă. De asemenea, putem utiliza şi frunze uscate.

- Alcoolul: clătim gura cu puţin whisky, scotch, coniac, pălincă sau vodcă. O apă de gură, care conţine alcool, reprezintă, de asemenea, un alt truc.

- Uleiul de cuişoare: este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmuiem un tampon de vată în ulei de cuişoare şi-l presăm pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă mestecăm două, trei cuişoare.

- Comprese cu gheață: Nu au un efect de lungă durată, dar pe moment sunt foarte utile. Când simțim durere, luăm o pungă cu gheață sau punem câteva cuburi într-un prosop curat și îl ținem pe zona cu pricina.


- Bicarbonatul de sodiu: luăm o bucată de pansament, o umezim cu puţină apă, apoi o îmbibăm în bicarbonat, după care aplicăm în zona dintelui dureros. Putem face, de asemenea, o apă de gură, prin amestecarea unei linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu, într-un pahar mic cu apă călduţă. Lăsăm să se dizolve, apoi clătim gura.

- Uleiul din arborele de ceai: doar o picătură sau două din acest ulei sunt de ajuns pentru a avea un efect benefic. De asemenea, putem îmbiba o bucată de pansament în ulei şi apoi îl aplicăm pe locul dureros sau adăugăm câteva picături de ulei într-un pahar mic cu apă călduţă şi clătim gura.

- Uleiul de oregano:  amestecăm câteva picături din acest ulei cu puţin ulei de măsline, apoi îmbibăm o bucată de vată în acest amestec, aplicând în locul respectiv. După preferință putem înlocui uleiul de măsline cu apă călduţă.

                         VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii