Remedii naturiste împotriva bolilor de urechi | Terapia Naturistă


BOLILE DE URECHI ŞI REMEDIILE NATURISTE 

Bolile de urechi sau durerile provocate de acestea, în general, le asociem cu sezonul rece, însă, din păcate, aceste afecțiuni nu prea țin seama de anotimpuri și apar oricând.


Una dintre afecţiunile cele mai frecvente, după cele de gripă şi răceală, este durerea de urechi, care, în general, este provocată de vântul rece, de curent, dar şi de otită.

Pentru aceste dureri de urechi avem o largă paletă de remedii naturiste. 


 Ceapa, fiind bogată în uleiuri eterice, poate calma aceste dureri, uneori destul de violente.  Se toacă mărunt o ceapă, se pune într-o pânză şi se leagă ca un săculeţ, apoi vom aşeza capul pe pernă pe o parte şi vom pune săculeţul cu ceapă peste urechea afectată.

Pentru dopurile de ceară se ia o ceapă, în mijlocul ei se va face o crestătură cu vârful unui cuţit ȘI punem o linguriţă de seminţe de chimen, o astupăm cu miez de pâine şi o vom băga la cuptor să se coacă bine. Cât ceapa este fierbinte  o vom stoarce prin două straturi de tifon, iar din acest suc vom turna 2-3 picături în urechea dureroasă, după care vom astupa gaura urechii cu un tampon din vată.

 Vom urma acest procedeu de 2 ori pe zi, până la însănătoşirea urechii. 

Acest remediu ne ajută şi la combaterea zgomotului şi  a pocniturilor din ureche, dar şi la eliminarea dopurilor de ceară.

Pentru otită, care, de cele mai multe ori poate apărea din cauza unui simplu guturai, se picură câte o picătură de tinctură propolis de 5 %, acest tratament îl vom urma 15 zile. Pentru otita purulentă se prepară un amestec din suc proaspăt de usturoi şi apă fiartă şi răcită, proporţia fiind de 1 : 3, curăţăm urechea bine, apoi turnăm câte 10 picături din acest amestec în urechea afectată. După 15 minute ne vom întoarce pe partea opusă a urechii bolnave, în aşa fel încât acele picături să curgă acum spre exterior. Se va urma acest procedeu, de 3 ori pe zi, timp de 14 zile .

Pentru otită dureroasă şi foarte dureroasă, avem la îndemână un simplu remediu: se încinge sare grunjoasă fără iod în cuptor și se pune în săculeţi din prosop cusuţi bine, pentru a nu risipi sarea şi apoi înfăşuraţi în câte un prosop mai subţire sau mai gros, totul este să nu vă ardeţi. Se pun la fiecare ureche şi staţi în pat cu perne de o parte şi de alta a capului sau ceva foarte gros pentru a menţine căldura, în trei seri consecutive vă veți vindeca.

Pentru zgomotul în urechi se picură 1-2 picături de suc de ceapă, se pune de 2 ori pe zi, timp de o săptămână.


                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii