Remedii naturiste împotriva durerilor în gât | Terapia Naturistă

 


REMEDII NATURISTE ÎMPOTRIVA DURERILOR DE GÂT

 Cunoaștem faptul că durerile de gât sunt de obicei începuturi ale răcelii sau gripei, durerile de gât pot anunţa şi o infecţie virală sau bacteriană, o angină sau o laringită. Cert este că produc dureri mari la înghiţit şi e bine să scăpăm de ele cât mai rapid.

  IATĂ CÂTEVA REMEDII CARE LUPTĂ EFICIENT ÎMPOTRIVA ACESTORA

 Cataplasme cu muşeţel

 Punem o lingură de muşeţel într-o cană cu apă clocotită şi lăsăm la infuzat 5 minute. Turnăm ceaiul peste o compresă,  o stoarcem puţin, apoi o aplicăm direct pe gât.  O acoperim cu o pungă din plastic. Când se răceşte, vom repeta procedura.

 Gargară cu salvie

 Din salvie se produce un ulei esențial cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene, foarte eficiente în caz de inflamaţie a gâtului şi gurii. Două-trei picături de ulei de salvie puse în 100 ml. de apă caldă și facem gargară de câteva ori pe zi. Infuzia de salvie, este și ea recomandată pentru durerile de gât. Preparăm infuzia dintr-o linguriţă de plantă, peste care turnăm o jumătate de litru de apă fiartă.  Lăsăm la răcit și când ajunge la stadiul de călduț, facem 2-3 gargare pe zi, vreme de 2-3 zile.

 Gargară cu miere şi suc de lămâie

 Vom dilua în apă fierbinte un praf de sare, sucul unei lămâi şi o linguriţă de miere. Facem gargară de trei ori pe zi.

 Gargară cu apă sărată

 Un remediu simplu şi cât se poate de eficient: amestecăm 1 linguriţă de sare de masă cu 500 ml. de apă călduţă şi facem gargară din oră în oră.

 Cataplasme cu sare grunjoasa şi suc de lămâie

 Luăm un pumn de sare grunjoasa pe care o stropim cu suc de lămâie fierbinte, întindem sarea umedă pe un tifon şi  îl aplicăm direct pe gât, vreme de 1 oră. Învelim compresa de la gât cu un fular să mențină căldura.

 Gargară cu oţet de mere

 Antiseptic şi bactericid, oţetul de mere este înainte de toate un fortifiant excelent, ideal pentru a spori rezistența organismului împotriva afecțiunilor sezonului rece. Amestecăm o lingură de oţet de mere cu o linguriţă de miere pe care le vom dilua în ceai de muşeţel şi facem gargară de câteva ori pe zi.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii