Sucul de varză, o minune pentru sănătate | Terapia Naturistă

 


SUCUL DE VARZĂ 

Bine-cunoscutul suc de varză are numeroase beneficii organismului, fiind indicat în peste 50 de afecţiuni.

 Un consum constant de suc de varză reduce riscul de obezitate, diabet și boli de inimă. Crește nivelul de energie, ne ajută să slăbim și ameliorează efectele bolilor stomacale.

 Datorită conținutului mare de antioxidanți, sucul de varză previne cancerul, scade nivelul de colesterol rău din sânge, ajută în cazurile de artrită și ne scapă de insomnie și depresie.

 Gustul nu este unul dintre cele mai iubite, însă îl putem transforma dacă adăugăm în compoziţia sa şi alte ingrediente.

 Fie îl preparăm simplu, adică fără alte legume, şi îl îndulcim cu puţină miere, fie îl combinăm cu alte legume sau fructe, cum ar fi morcovi, castraveţi sau mere verzi.

 PREPARARE

 Ingrediente :

 – O jumătate de varză medie

 – 2 morcovi (opţional)

 – 60 ml. de apă plată

 Se curăţă varza de foile exterioare, se spală bine şi se toacă. Morcovul se răzuieşte şi se taie în bucăţi, apoi se pun în storcător, iar spre final se adaugă puţină apă. Pentru a ne bucura de toate proprietăţile sucului de varză este indicat să îl bem proaspăt.

 Beneficiile sucului de varză

 Sucul de varză conţine multe vitamine şi minerale (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, U, fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu, iod). Consumul frecvent de suc de varză previne afecţiunile de stomac şi de colon, deoarece detoxifică organismul şi îmbunătăţeşte digestia.

 Acest suc natural este recomandat persoanelor care au sistemul imunitar slăbit şi celor care vor să slăbească, deoarece reuşeşte să inhibe apetitul alimentar.

 Combate anemia, deoarece asigura organismului necesarul de vitamine şi de minerale. De asemenea, aduce beneficii şi sistemului nervos, ajutând la reducerea pierderilor de memorie.

 Sucul de varză este indicat în alimentaţie dacă ne confruntăm cu acnee, deoarece curăță organismul, oferind strălucire naturală şi aspect sănătos pielii.

 Licoarea de varză elimină apa reţinută în ţesuturi şi umflăturile cauzate de anumite afecţiuni. Este recomandat şi persoanelor care au gripă, pentru că distruge microbii şi grăbeşte vindecarea.

 Tratamente cu suc de varză

 Remediu pentru constipaţie: dimineaţa şi seara se bea câte un pahar de suc de varză. Pentru rezultate de durată se urmează aceasta cură trei săptămâni.

 Pentru persoanele care suferă de diabet: se consuma o jumătate de pahar de suc dimineaţa şi la prânz. Acest remediu naturist ţine sub control valorile glicemiei.

 Tratament naturist pentru ulcer: se consuma timp de două luni câte o jumătate de pahar de suc de trei ori pe zi (dimineaţa, prânz, seara).

 Pentru calmarea nervilor: se beau 150 ml. de suc de-a lungul zilei, câte 50 ml înainte de fiecare masă principală.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii