INFUZIA DE CIMBRU CU LĂMÂIE
Infuziile pentru
slăbit sunt foarte eficiente pentru a ajuta la slăbit rapid, atâta timp cât urmăm o alimentaţie sănătoasă şi facem mișcare în mod regulat. Nu
există formule miraculoase și nici un ceai pentru slăbire nu ne va face să scăpăm de kilograme dacă
nu menținem un
stil de viață sănătos. Dar dacă tot nu observăm rezultate, poate fi și din cauza faptului că organismul reține lichide. Aceste tipuri de băuturi ajută la
eliminarea retenției și la arderea grăsimilor, așa că sunt un plus pentru a ne atinge obiectivul.
Pe piaţă exista multe infuzii şi fiecare dintre ele poate fi
consumate ajutându-ne la scăderea în greutate.
Ceaiul
roșu, de exemplu, reduce colesterolul și stimulează metabolismul;
Hibiscus, acționează împotriva constipației;
Ortosifon, previne retenția de lichide
Păpădia, îmbunătățește pielea.
Cu această ocazie,
vorbim despre infuzia de cimbru şi lămâie, care pe lângă faptul că saturează şi
te ajuta să slăbeşti, oferă şi un număr mare de proprietăţi organismului:
- Antioxidant:
Proprietățile antioxidante ale lămâii ajută la combaterea efectelor nocive ale
radicalilor liberi, care sunt principala cauză a îmbătrânirii în organism.
- Digestiv: atât
cimbrul, cât și lămâia au proprietăți digestive care favorizează absorbția
alimentelor în organism și previn digestia grea și probleme precum umflarea
stomacului, gazele sau constipația.
- Nutrienţi: lămâia
este o sursă bună de vitamina C, dar conţine şi vitamina A şi multe fibre,
precum şi alte minerale precum calciu, magneziu sau potasiu.
- Expectorant:
Cimbrul are un efect expectorant care este deosebit de util pentru tratarea
afecţiunilor respiratorii precum laringita, gripa sau astmul.
- Diuretic:
Cimbrul este un diuretic puternic, care pe lângă faptul că te ajută să elimini
lichidele și să purificați organismul, vă va face să vă simțiți mai puțin
balonat atunci când eliminați gazele, astfel încât veți avea un abdomen mai
plat cu aportul acestuia.
Cum se
prepară infuzia de cimbru și lămâie pentru a pierde în greutate
INGREDIENTE
– 250
ml apă
– o
jumătate linguriță de cimbru de grădina, uscat si mărunțit
– o
jumătate de felie de lămâie
PREPARARE:
Se fierbe apa 2 minute, se întrerupe fierberea și se așteaptă 3
minute să scadă temperatura, pentru a nu afecta nutrienții plantei. Cimbrul se
presară în recipientul de servit, se toarnă apa, se lasă la infuzat, apoi se
adaugă lămâia. Se poate servi strecurat imediat sau nu, pentru
intensificarea aromei.
Ideal este să bei una sau două căni pe zi, poţi alege
să o bei înainte de masă pentru a profita de efectul săţios sau după masă pentru a beneficia de proprietăţile sale digestive.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI
BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii