Salvia și sănătatea | Terapia Naturistă

 


SALVIA ȘI SĂNĂTATEA

Salvia este bogată în vitamina A, fier, calciu şi potasiu. Ajută la prevenirea luxaţiilor, inflamaţiilor, ulcerelor şi hemoragiilor. De asemenea, salvia întăreşte sistemul nervos. Salvia conţine şi numeroase uleiuri volatile, flavonoide şi acizi fenolici care acţionează ca antioxidanţi.


Este o sursă excelentă de vitamina K.

Este recomandat împotriva asteniei nervoase cauzate de oboseală, împotriva surmenajului, în cazuri de slăbiciune generală, neurastenie, digestie lentă.

Vindecă răcelile şi ameliorează durerile de gât, dar şi alte afecţiuni ale gurii (gingivita şi durerile de dinţi).

Ajută la reducerea transpiraţiei excesive.

Îmbunătăţeşte memoria. În urma unui studiu efectuat de o echipă de cercetători britanici, s-a demonstrat că dacă studiezi intens, consumul de ceai de salvie te va ajuta să reţii mult mai ușor informația. De asemenea, se pare că salvia poate fi un leac şi pentru bolnavii de Alzheimer, deoarece compusul chimic care îmbunătățește memoria este același cu cel care le lipsește celor ce suferă de această afecțiune.

Ajută la tratarea afecțiunilor ficatului şi rinichilor, având și un efect diuretic ce expulzează toxinele din organism. De asemenea, salvia are şi proprietăți antimicrobiene.

Poate reduce durerile articulare, dar şi pe cele musculare, datorită proprietăţilor antispasmodice (poate fi o soluţie şi pentru a diminua atacurile de astm). Durerile puternice de cap mai pot fi îmblânzite cu ceai de salvie.

Stimulează scalpul, fiind benefica femeilor cu păr gras. Când te speli pe cap, toarnă puţin extract lichid de salvie în şampon. 

Acesta acţionează ca un astringent şi usucă excesul de sebum.

Mod de preparare: Se face o infuzie din 3 linguriţe de plantă şi 750 ml. de apă, Când apa dă în clocot se pun plantele, se opreşte din fiert, se acoperă şi se lasă la răcit 15-20 de minute..

Mod de administrare: Se beau 3 căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte masă.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii