Borșul de sfeclă - minune pentru ficat - Terapia Naturistă



Borşul de sfeclă roşie face minuni pentru ficat

 Sucul de sfeclă este foarte concentrat, şi poate fi o metodă prea puternică de detoxifiere pentru unele persoane. De aceea recomand borşul de sfeclă, care, consumat cu regularitate, poate ajuta la curăţarea unui ficat congestionat, încărcat de toxine şi chimicale.

Vă prezint o reţetă simplă de borş de sfeclă și uşor de preparat. Adăugaţi sau renunţaţi la unele ingrediente, în funcţie de preferinţă.

Ingrediente:

 -  2 sfecle roşii

-  4 morcovi

-  1 sfert de varză roşie

-  1 cartof

-  2 cepe

-  2 căţei de usturoi

- 2 linguri de ulei

-  400 ml. de borş crud de tărâțe (sau 3 linguri de oţet de mere)

-  sare, piper negru după gust

-  mărar, pătrunjel

Preparare:

 Tăiaţi cepele, cartoful, morcovii, sfeclele şi varza fin sau daţi-le pe răzătoare, şi puneţi-le într-o cratiţă mare. Turnaţi apă, de două ori înălţimea ingredientelor din oala. Puneţi vasul pe foc, acoperiţi-l cu un capac, şi lăsaţi legumele să fiarbă la foc potrivit, cca. o oră. Adăugaţi spre sfârşit uleiul, oţetul, sarea, piperul şi verdeţurile, după gust. 

Sfecla este un aliment extrem de hrănitor şi sănătos. Conţine multe fibre, potasiu, magneziu, fier, biotina şi unele vitamine B. Este de asemenea bogată în luteina şi zeaxantina, doi antioxidanţi care previn degenerescenta maculară şi afectarea vederii.

– Are beneficii pentru sistemul reproductiv feminin (datorită conţinutului de acid folic)

– Sucul de sfeclă este alcalin în natură, şi ajuta la reducerea acidozei

– Ajută la curăţarea sângelui

 – Ajută la construirea de celulele roşii de sânge şi la tratarea anemiei

 – Are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare şi anticancerigene

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii