Cojile de usturoi sunt benefice pentru sănătatea noastră - Terapia Naturistă

 


Cojile de usturoi nu trebuie aruncate niciodată, pentru că sunt beneficie pentru sănătatea noastră.

Poate vă gândiți la ce v-ar  putea ajuta banalele cojile cățeilor de usturoi: putem face un ceai care are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Studiile arată că usturoiul și ceapa conțin 4% antioxidant, bioflavonoid – quercetină. Prin urmare, cojile au multe proprietăți utile: sunt folosite pentru alergii, protejează organismul de cancer, scad colesterolul din sânge, măresc imunitatea, îmbunătățesc starea pielii, întăresc inima și rinichii.

  Pentru: tratamentul inimii, vezicii urinare, rinichilor

Pregătiți un decoct: puneți 3 linguri de cojii într-un 1 litru de apă și fierbeți timp de 15 minute. Apoi lăsăm să se răcească strecurăm și consumăm 1 linguriță, de 3 ori pe zi.  Tratamentul va dura o lună, apoi, după o pauză de 10 zile, repetați tratamentul.

  Pentru diaree și boli intestinale

Măcinați cojile și lăsați-le într-un loc uscat. Luați 1 linguriță pe zi.

  Pentru răceli

Puneți cojile într-o tigaie fierbinte și așteptați să apară fumul, apoi inspirăm. Inhalarea va ameliora tusea și alte simptome de răceală.

  Pentru a normaliza ciclul menstrual

Fierbeți 3 linguri de coji într-un 1 litru de apă timp de 15 minute. Se răcește și se bea.

  Pentru a regla nivelul colesterolului

Se pune într-un borcan mai mare, 100 g de coji peste care turnăm 500 ml. de vodcă. Vom depozita borcanul  într-un loc întunecos timp de 10 zile, agitând regulat amestecul. Se beau 20 de picături pe zi, adăugându-le în apă caldă. Durata tratamentului este de o lună.

   Câteva beneficii ale usturoiului și a cojilor sale

 - Se crede că usturoiul poate ajuta bebelușul să crească în greutate în uter.

 - Usturoiul întărește sistemul imunitar. Este bun în lupta împotriva tusei, bronșitei, hiperemiei pulmonare. Este deosebit de util să se consume în timpul lunilor de iarnă și primăvară. La primele simptome ale răcelii trebuie să mănânci un cățel de usturoi în miere.

 - Usturoiul conține mult iod, ceea ce îl face eficient în bolile glandei tiroide.

 - Vitamina C este cunoscută a fi utilizată în tratamentul scorbutului, iar usturoiul conține foarte multă.

 - Usturoiul ajută la combaterea impotenței. Este necesar să se includă consumul de mai mult usturoi în dietă.

 - Este util și în bolile cardiovasculare. Este considerat cel mai mare dușman al LDL (lipoproteine ​​cu densitate mică), ajută și la curățarea plăcii de pe pereții vaselor de sânge. Studiile arată un efect remarcabil în sâmburi după consumul de usturoi.

 - Este indispensabil în infecțiile vaginale fungice și bacteriene. Dacă usturoiul este zdrobit, acesta formează substanța alicină, care acționează ca un antibiotic natural. Aplicată organismului, alicina este transformată în hidrogen sulfurat. Această substanță are capacitatea de a intra în reacții chimice ale organismului cu substanțe periculoase și toxice, de exemplu cu plumb. Acest lucru explică efectul de curățare al usturoiului asupra corpului. Este adesea folosit în diferite otrăviri.

 - Usturoiul este o sursă excelentă de vitamina B6, de care oamenii au nevoie pentru a forma noi celule și pentru a menține sistemul imunitar. Vitamina B6 ajută o persoană să facă față schimbărilor de dispoziție și depresiei.

 - Este eficient în combaterea diabetului prin normalizarea nivelului zahărului din sânge.

 - Usturoiul este recomandat pentru unele tumori: cancer de stomac, cancer de colon, cancer de prostată, cancer de sân, cancer de vezică urinară. Studiul a constatat că tratamentul cu usturoi reduce semnificativ tumorile din organism. Vitamina B6 se caracterizează și prin efecte anti-cancer.

 Cojile de usturoi sunt folosite cu succes pentru a îndepărta coşurile, petele, ridurile și alte imperfecțiuni ale pielii.

 Experții recomandă consumul de usturoi, dar cu măsură. În cantități mari are un efect dăunător asupra organismului. Nutrienții usturoiului intră rapid în fluxul sanguin și îl fac extrem de eficient. Dar aceste substanțe pot părăsi rapid corpul prin pori atunci când o persoană transpira. Adesea persoanele care consumă mult usturoi se caracterizează printr-un miros înțepător al corpului.

 Pentru adulți, cantitatea relativă de aport pe zi este de 2-3 căței de usturoi, iar pentru copii este de 1/4 până la 1/2 pe zi.

VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii