Infuzia de roiniță și beneficiile sale | Terapia Naturistă



ROINIȚA ȘI PROPRIETĂȚIILE SALE CURATIVE

 Infuzia de roiniță (Melissa officinalis) este o băutură preparată din frunzele plantei roiniță, cunoscută pentru proprietățile sale calmante și relaxante.

Aceasta este folosită adesea pentru a reduce stresul, anxietatea, tulburările de somn și pentru a îmbunătăți digestia.

Mod de preparare:

Ingrediente:

    • 1-2 lingurițe de frunze uscate de roiniță (sau câteva frunze proaspete);
    • 250 ml de apă fierbinte.

    • Instrucțiuni:
    • Fierbe apa și toarn-o peste frunzele de roiniță.
    • Acoperă cana și lasă frunzele la infuzat timp de 5-10 minute.
    • Strecoară ceaiul și poți să-l îndulcești cu miere, dacă dorești.

Este recomandat să bei infuzia seara, pentru a beneficia de efectele sale relaxante, dar poate fi consumată și în timpul zilei pentru a calma nervozitatea sau disconfortul digestiv.

Se consumă 2 căni pe zilnic, 7 zile consecutiv, apoi facem pauză de două zile și reluăm să consumăm ceaiul pentru o zi.

Contraindicații pentru consumul de roiniță

Ar trebui să ceri sfatul medicului dacă vrei să consumi roiniță în cazul în care deja urmezi tratament cu sau pentru:

  • Glaucom;
  • Glandă tiroidă
  • Barbiturice;
  • Sedative;
  • Medicamente care pot afecta serotonina.

De asemenea, ar trebui să discuți cu medicul înainte de a consuma roiniță în cazul în care:

  • Ești însărcinată;
  • Alăptezi
  • Vrei să administrezi planta unui copil sub vârsta de 12 ani;
  • Ai programată o operație

               VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii