ROINIȚA ȘI PROPRIETĂȚIILE SALE CURATIVE
Infuzia de roiniță (Melissa officinalis) este o băutură preparată din frunzele plantei roiniță, cunoscută pentru proprietățile sale calmante și relaxante.
Aceasta este folosită adesea pentru a reduce stresul, anxietatea, tulburările de somn și pentru a îmbunătăți digestia.
Mod de preparare:
Ingrediente:
- 1-2 lingurițe de frunze uscate de roiniță (sau câteva frunze proaspete);
- 250 ml de apă fierbinte.
- Instrucțiuni:
- Fierbe apa și toarn-o peste frunzele de roiniță.
- Acoperă cana și lasă frunzele la infuzat timp de 5-10 minute.
- Strecoară ceaiul și poți să-l îndulcești cu miere, dacă dorești.
Este recomandat să bei infuzia seara, pentru a beneficia de efectele sale relaxante, dar poate fi consumată și în timpul zilei pentru a calma nervozitatea sau disconfortul digestiv.
Se consumă 2 căni pe zilnic, 7 zile consecutiv, apoi facem pauză de două zile și reluăm să consumăm ceaiul pentru o zi.
Contraindicații pentru consumul de roiniță
Ar trebui să ceri sfatul medicului dacă vrei să consumi roiniță în cazul în care deja urmezi tratament cu sau pentru:
- Glaucom;
- Glandă tiroidă
- Barbiturice;
- Sedative;
- Medicamente care pot afecta serotonina.
De asemenea, ar trebui să discuți cu medicul înainte de a consuma roiniță în cazul în care:
- Ești însărcinată;
- Alăptezi
- Vrei să administrezi planta unui copil sub vârsta de 12 ani;
- Ai programată o operație
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii