Cum ne ajută această băutură să avem un ficat sănătos şi să slăbim | Terapia Naturistă




CUM PREPARĂM BĂUTURA PENTRU SLĂBIT ŞI FICAT SĂNĂTOS

Cunoaştem faptul că greutatea corporală este o problemă mondială şi că obezitatea tinde să devină din ce în ce mai frecventă.



Din cauza  modului de viaţă din societatea actuală, când timpul este din ce în ce mai puţin, mâncarea cât mai procesată, mişcarea este preluată de maşini şi roboţi, omul este supus continuu unui stres,  care, de multe ori, îl doboară. 


Lipsa timpului liber,a mişcarii în, natură, a timpul petrecut în familie, din păcate, aceștia sunt factorii care ne încarcă negativ, având efecte destul de nocive asupra sănătăţii noastre.

Unul dintre organele care are de suferit este ficatul; cu toate că el este singurul organ intern care se poate detoxifia singur şi chiar regenera, el are de suferit din cauza factorilor externi pe care i-am enumerat mai sus.

Pentru buna funcţionare a ficatului, avem din fericire fructele şi legumele, care ne sunt de mare ajutor în susţinerea sănătăţii ficatului.

Una dintre aceste legume este sfecla roşie, ea este recomandată în afecţiunile hepatice şi biliare, dar şi  în cazul anemiilor, având un bogat conţinut de cupru şi fier, sfecla are proprietăţi benefice pentru ficat şi pentru  întreg organismul.

O altă legumă cu efecte benefice asupra sănătăţii ficatului este morcovul, care contribuie la regenerarea parenchimului hepatic, reglează tranzitul intestinal şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Spanacul intră şi el în categoria legumelor care ajută organismul în mod destul de evident, fiind un bun detoxifiant, elimină din sânge radicalii liberi, pesticidele, conservanţii şi coloranţii alimentari. Cu un conţinut extrem de sărac caloric, el este recomandat în lupta cu kilogramele, în plus, fiind şi un bun diuretic.

Varza roşie conţine foarte multe vitamine şi minerale, dar şi fibre, ajutându-ne la menţinerea sănătăţii fizice, dar şi psihice,  reglând tranzitul intestinal şi echilibrând  flora intestinală, scade glicemia şi astfel ajută la slăbit.

Despre scorţişoară şi portocale ştim că ambele au acţiuni antiinflamatorii, susţinând funcţia hepatică, dar şi scăderea în greutate.

IATĂ REŢETA BĂUTURII CARE NE AJUTĂ SĂ SLĂBIM ŞI SĂ AVEM UN FICAT SĂNĂTOS

- 3 morcovi medii

- 50 g. de varză roşie tocată mărunt

- 50 g. de spanac 

- 1 portocală

- 150 g. sfeclă roşie

- zeama de la o jumătate de lămâie

- o jumătate de linguriţă de praf de scorţişoară


Punem toate ingredientele într-un storcător şi mixăm, iar preparatul obţinut îl vom servi imediat după preparare.

Este contraindicat celor care suferă de afecţiuni ale glandei tiroide, din cauza verzei roşii, a celor care urmează un tratament cu anticoagulante, din cauza  spanacului, iar celor care sunt sub un tratament sucul de portocale le poate împiedica absorbţia unor medicamente.


                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

1 Comentarii