Siropul de ridiche neagră - preparare - administrare - recomandare | Terapia Naturistă


SIROP DE RIDICHE NEAGRĂ. AFLĂ ŞI TU CUM SE PREPARĂ ŞI PENTRU CE AFECŢIUNI ESTE RECOMANDAT.

Mulți dintre noi nu cunoaștem excelentele calități terapeutice pe care le are ridichea neagră. Aparte de gustul său inconfundabil, ridichea este și un foarte bun remediu naturist chiar și pentru detoxifiere, însă despre asta o să vorbim într-un articol viitor.

Sezonul rece parcă s-a reîntors și odată cu el, au apărut răcelile și chiar gripa. Din păcate toți cunoaștem simptomele acestor neplăcute afecțiuni, iar una dintre ele este și agasanta tuse excesivă. 

Iată un remediu simplu de preparat și foarte eficient, ieftin și natural, care ne va ajuta să scăpăm repede de stările provocate de aceste afecțiuni.

 Această ridiche neagră în combinaţie cu mierea de albine acţionează cu mult succes ca agent antimicrobian, întărind sistemul imunitar, siropul celor două ingrediente fiind foarte recomandat în tratarea bronşitelor, tusei uscate şi cronice, atât la copii cât şi la adulţi.




Iată ce ne trebuie să preparăm acest sirop :

- 1 ridiche neagră de 350-400 gr.

- miere de cea mai bună calitate.

Spălăm ridichea, după care o vom usca cu prosoape din hârtie şi o vom aşeza pe masă , dacă nu stă ciopliţi puţin din fundul ei astfel încăt să nu se mai rostogolească, vom tăia partea superioară ca un capac şi îl vom pune bine, apoi scobim cu un cuţit cu lama mai subţire, interiorul ridichii lăsând pereţii cu o grosime de cca. 2 cm, după care vom turna miere în scobitura ridichii cât să treacă puţin de jumătate, apoi vom pune capacul tăiat mai devreme şi o vom lăsa aşa peste noapte cca. 8 -10 ore. 



Dimineaţa vom constata că în interiorul ridichii avem un sirop foarte gustos şi dulce pe care cei mici îl vor adora. După ce-l vom consuma, seara putem repeta procedeul cu aceiaşi ridiche pe care o vom putea umple de 2-3 ori, după care vom umple alta.

Se va administra la copii 1 linguriţă de 4-5 ori pe zi înainte de masă, iar pentru adulţi o lingură tot de 4-5 ori pe zi tot înainte de masă.

Contraindicaţii : afecţiuni renale, afecţiuni ale vezicii biliare şi ale ficatului.


                VĂ DORESC SĂNĂTATE,  CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii