CE NU ŞTIAI DESPRE CAFEAUA DECOFEINIZATĂ



              CE NU ŞTIAI DESPRE CAFEAUA DECOFEINIZATĂ

Pentru majoritatea dintre noi acestă băutură matinală a devenit un ritual şi ne este indespenasbilă . Cu aroma şi gustul său inconfundabil cafeaua face parte din viaţa noastră oferindu-ne energia de care avem nevoie pe parcursul unei întregi zile.M ai cunoaştem faptul că nu trebuie să o consumăm pe stomacul gol , chiar să bem măcar un pahar cu apă înainte de cafea .

În timp din cauza unor probleme medicale cu care omenirea a început să se confrunte , pentru a nu renunţa la gustul cafelei s-a recurs la procedeul de decofeinizare , apoi din ce în ce mai mulţi oameni apelează la acest tip de cafea . 


Sunt lucruri pe care nu le ştiaţi despre această cafea , că ea este obţinută clar din soiuri superioare de cafea care rezistă cu brio la procedeele tehnologice de decofeinizare , reuşind să-şi păstreze aroma şi savoarea deosebită. 

Cele mai folosite metode ale decofeinizării sunt procesul chimic care utilizează substanţe precum clorura de metilen sau etil acetatul , care se utilizează ca solvenţi în procesul de extragere a cofeinei , iar al doilea procedeu care utilizează apa pură.

Solvenţii care sunt folosiţi la extragerea cofeinei din boabele de cafea sunt foarte nocivi , care nu pot fi înlăturaţi definitiv din conţinutul cafelei , aşa că ajung în organismul consumatorului , crescăndu-i riscul de îmbolnăvire .de cancer.

Cafeaua decofeinizată poate creşte colesterolul afectând sistemul cardiovascular. 


După multe cercetări s-a constat că această cafea decofeinizată este mai nocivă pentru inimă ca cea normală ,aceasta din urmă doar dacă este consumată în exces creşte riscul de apariţie a bolilor inimii, iar  la cea decofeinizată riscurile pentru boli de inimă şi vase apar oricum.

Cafeaua fără cofeină reduce riscul de diabet  şi cancer la prostată .

Un lucru destul de important de ştiut este şi faptul că această cafea decofeinizată nu este total lipsită de cofeină , procesul prin care trece nu este de 100 % , aceasta mai păstrează în ea un procent de cofeină între 5 - 15 % cofeină . 

Fără cofeină , conform reglemntărilor curente ar însemna eliminarea cofeinei în proporţie de 97% din cofeina pe care o conţine în mod normal.

Sper ca acest articol să vă ajute , să aflaţi , să ştiţi ce înseamnă şi cât înseamnă acest mit al cafelei decofeinizate care a început să fie chiar o FIŢĂ la modă , fără a se cunoaşte de fapt realitatea despre procesul chimic la care este supusă cafeaua decofeinizată pâna ajunge fierbinte în ceaşca voastră .







Trimiteți un comentariu

0 Comentarii