Remedii naturiste împotriva refluxului gastro-esofagian | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE ÎMPOTRIVA REFLUXULUI GASTRO-ESOFAGIAN

În ultimul timp această afecțiune a devenit una destul de răspândită în rândul persoanelor de toate vârstele. 


Ca să înțelegem de fapt ce este aceasta în câteva cuvinte, acidul din stomac urcă în esofag, deoarece sfincterul esofagian nu mai funcționează corespunzător. Acesta funcționează ca o valvă protectoare care închide practic stomacul, împiedicând mâncarea să urce din stomac în esofag.

Din păcate acestă afecțiune nu este cauzată doar de acidul din stomac în exces ci și din cauza infecției cu bacteria Helicobacter, aceasta distrugând flora intestinală și astfel poate provaca refluxul gastro-esofagian, ulcer, balonări, arsuri stomacale, constipație, flatulență excesivă.

O altă cauză a apariției refluxului gastro-esofagian sunt și medicamentele, antibioticele, cele pentru hipertensiune, cele prescrise pentru osteoporoză. Unele dintre acestea sunt recomandate a fi administrate pe stomacul gol, alte dimpotrivă, așa că ar trebui să fim mai atenți când luăm aceste pastile.

- Un suc foarte bun pentru ameliorarea și combaterea refluxului este sucul de aloe vera, pe care îl putem prepara chiar acasă, din 2 linguri de zeamă de aloe vera pe care le amestecăm într-o ceașcă de suc de portocale sau lămâie. Consumăm acest produs o singură dată pe zi după masa de prânz.

- Un alt remediu foarte bun este și oțetul de mere, pe care îl amestecăm în 100 ml. de apă călduță. Îl consumăm dimineața după micul-dejun.

- Ceaiul de mușețel este recomandat, deoarece acesta reduce inflamația mucoasei de la nivelul tubului digestiv. Îl putem consuma de 3 ori pe zi, dar numai după mese.

- Ceaiul de ghimbir are un efect protector puternic blocând astfel urcarea acidului către esofag și ajută la eliminarea bacteriei Helicobacter . Pentru a prepara ceaiul de ghimbir vom fierbe câteva rondele de ghimbir sau 2 lingurițe de pulbere de ghimbir, pe care le vom fierbe în 300 ml. de apă timp de 10 minute. Apoi lăsăm la infuzat preț de 5 minute după care consumăm.


- O cană de apă caldă cu suc de lămâie consumată în fiecare dimineață pe stomacul gol, ne va ajuta foarte mult în lupta noastră cu acestă afecțiune.

- O altă metodă neconvențională, este mestecatul de gumă după mese, aceasta ne va ajuta să producem mai multă salivă.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii