GREŞELI PE CARE LE FACI ATUNCI CÂND SPELI RUFELE



GREŞELI PE CARE LE FACI ATUNCI CÂND SPELI RUFELE

De fiecare dată când speli rufe cu siguranţă le vrei imaculate , culorile să fie readuse la viaţă şi frumos mirositoare. De fapt ăsta este şi scopul spălării rufelor însă ca să iasă aşa te-ai întrebat dacă o faci corect ?
Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când spălăm rufele.

Le sortezi greșit



Sortarea pe culori este obligatorie atunci când spălăm dar trebuie acordată o atenţie deosebită şi materialului , un exemplu simplu , hainele din polar trebuiesc spălate separat şi nu ar trebuii niciodată să amestecăm prosoapele cu  haine din fibre sintetice.

Folosești prea mult detergent pudră

Avem tendiţa să credem că mai mult detergent pus în maşină va spăla mult mai bine , asta este o greşeală foarte des întâlnită iar ceea ce nu ştim este faptul că o cantiate mai mare de detergent va produce multă spumă , care va rămâne pe haine deparece nu se vor limpezi corect.

Nu închizi fermoarele

O altă greşeală majoră este accea că în nu închidem fermoarele înainte de a băga rufele în maşina de spălat , rămânînd deschise ele pot rupe celelalte haine , dinţii acestuia se pot strâmba sau chiar rupe în ciclul splălării

Nu ai grijă de nasturi.



Deschide toţi nasturii hainelor înainte de a le băga în maşina de spălat , din cauza mişcării rotative ale acesteia hainele cu nasturi se pot bloca printre haine şi se vor rupe .

Folosești prea mult înălbitor

Din dorinţa de a obţine rufe imaculate folosim înălbitori pe bază de clor în cantităţi mai mari decât ar fi necesar , ceea ce dăunează în timp ţesăturilor de orice tip , ele se vor detriora şi se vor rupe , o altă greşeală este aceea de a turna înălbitor nediluat direct pe pe materialul textil , putem obţine rezultate bune pentru albire şi dezinfectare prin fierbere adăugând zeamă de lămâie .

Speli costumele de baie în mașina de spălat

Costumele de baie și în general toate hainele din spandex sau elastan nu ar trebui spălate niciodată în mașina de spălat.
Este de preferat să le speli manual, în apă călduță.

Speli pernele sau păturile într-un singur ciclu de spălare



Dacă totuşi spălăm păturile chiar şi pernele cu maşina de spălat , atunci trebuie să le spălăm în două cicluri la rând deoarce fibrele sau puful din perne vor reţine spuma care va rămâne blocată în interior .

Folosești balsam de rufe pentru prosoape

Este greşit faptul ca să adăugăm balsam de rufe pentru prosoape deoarece substanţele chimice conţinute de acesta reduce puterea de absorbţie a materialului din care sunt confecţionate prosoapele .

Încarci prea mult mașina de spălat

Mișcările de rotație ale mașinii de spălat în care rufele se lovesc de pereții cu denivelări ai cuvei au de fapt rolul de a curăța murdăria. Dar dacă cuva este prea plină, rufele vor forma o masă compactă și nu se vor mai mișca liber. În acest fel, hainele tale nu se spală, nu se clătesc cum trebuie și vor fi și foarte șifonate.

O greşeală capitală este şi accea de a înghesui practic rufe în maşina de spălat deoarece ele vor rămâne compacte şi nu se vor putea amesteca bine cu apa şi detergentul iar ele nu se vor spăla bine , clăti şi vor fi şi foarte şifonate.

Nu cureți regulat mașina de spălat

Cu timpul, în mașina ta de spălat se acumulează fibre și murdărie care apoi afectează rufele în timpul spălării.

Se ştie că în timp , în maşina de spălat se acumulează murdărie , resturi de fibre ceea ce nu face decât să afecteze procesul de spălare a rufelor , putând să le dea hainelor un miros urât dar poate şi afecta capacitatea de spălare.


 Recomandat este ca să curăţăm maşina de spălat o dată la trei luni folosind soluţiile speciale care se folosesc pentru asta , iar cu un ciclu de spălare cu maşina goală la temeperatură maximă în care a fost pus detergentul special va fi de ajuns pentru a o curăţa şi igeniza.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii