Mierea cu flori de liliac, un deliciu al primăverii | Terapia Naturistă



REŢETĂ MIERE CU LILIAC

Fiind perioada liliacului înflorit ar trebui să încercaţi această combinaţie dulce, aromată şi de ce nu, de efect, cu care vă veţi surprinde familia şi prietenii cu acest gust unic sănătos şi delicios al mierii cu liliac.

Cunoaştem faptul că liliacul este comestibil, atât frunzele pe care le putem consuma sub formă de infuzie,cât şi florile, ele putând fi folosite în diverse reţete dulci preparate în casă, limonadă, jeleu, miere, lichior, îngheţată.


Cum preparăm mierea cu liliac.

Pentru realizarea acestei minunate reţete ne trebuie florile liliacului , pe care trebuie să le culegem din locuri nepoluate din zone care sunt departe de şosele şi de traficul rutier și alţi poluanţi. Vom lua un recipient din sticlă de preferat borcan de 250 g. sau 500 g. pe care îl vom umple cu flori aproape până sus, după care vom turna miere până la umplere, apăsăm cu o lingură din lemn florile ca să poată sta presare în miere.

Închidem capacul borcanului etanş şi îl vom depozita la întuneric la temperatura camerei, unde îl vom lăsa la macerat pentru o perioadă de şase săptămâni, timp în care o dată pe săptămână întoarcem borcanul cu capacul în jos pentru o oră după care îl punem normal, această operaţiune este făcută cu scopul ca florile să se macereze foarte bine.

Mierea cu flori de liliac o putem folosi ca topping, sirop ( 3-4 linguriţe de miere în pahar peste care adăugăm sifon rece, veţi avea în pahar un sirop deosebit, ceai şi chiar întinsă pe felii de pâine prăjită sau chiar umplutură pentru clătite.

Liliacul în tratamente – Beneficii pentru sănătate

Scoarţă de liliac manifestă proprietăţi astringente şi tonice, iar frunzele şi florile, antifebrile şi calmante în colici hepatice, sub formă de ceai de liliac.

Pentru tratarea colicilor hepatice şi febrei malarice se prepară:

    Infuzie din 1-2 linguriţe flori şi frunze uscate la o cană (250 ml) peste care se toarnă apă clocotită. Se lasă acoperită 15-20 de minute. Se strecoară ceaiul de liliac. Se beau 1-2 căni pe zi.

    Decoct din 1 linguriţa flori de liliac şi frunze uscate la o cană (250 ml) de apă. Se fierbe 4-5 minute la foc mic. Se bea conţinutul a 1-2 căni pe zi.

Pentru tratarea de diaree se prepară:

    Decoct din 1 linguriţă de pulbere de scoarţă de liliac la o cană cu apă (250 ml). Se fierbe 5 minute şi se lasă să se răcească până la călduţ. Se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici şi rare.

La vârstnici, pentru tratarea de angină pectorală şi sindromul coronarian, insuficiență coronariană, coronarine trombotice, preventiv în infarctul miocardic, miocardo-coronaro-scleroza:

    Macerat din muguri de liliac în soluţie hidroglicero-alcoolica 1DH, 50-100 de picături pe zi, în una sau două administrări.

Pentru tratarea de reumatism:

    Macerat în ulei a florilor proaspete, acestea se culeg una câte una din inflorescenţa, se introduc într-o sticlă şi se toarnă ulei peste ele cât să le acopere. Se lasă la macerat o lună întreagă. Se strecoară şi se păstrează în sticlă închisă la culoare, se foloseşte la nevoie, prin masarea locului dureros.


Părţi folosite: flori, frunze, scoarţa.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii